Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Svētku aktivitātes Starptautiskā bērnu aizsardzības dienā Rīgā

Elīna Dambekalne, 24.05.2011. 09:43

Visā pasaulē 1.jūnijā tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena un arī Rīgas dome aicina ģimenes 29.maijā un 1.jūnijā uz radošām un sportiskām aktivitātēm pilsētā.

29.maijā no plkst.11.00 Mežaparka Zaļajā teātrī visi laipni aicināti uz atrakcijām, radošām darbnīcām un sportiskām aktivitātēm. Pasākumā "Mazā stiprinieka piedzīvojumi" uzstāsies Nils Īle ar bundzinieku grupu "Džambolino", dziedātāja Dace Upīte, deju grupa "Ritms" un BMX guru Dāvis Dudelis. Tajā pat laikā Rīgas 31.vidusskolas teritorijā norisināsies Ziemeļblāzmas bērnu svētki "Zaļā josta", kurā būs skatāmi velokaskadieru paraugdemonstrējumi un Liepājas ceļojošā leļļu teātra priekšnesumi, ģimenes varēs iesaistīties Zaļā Punkta orientēšanās sacensībās un bērni izdejoties diskotēkā.

Rīgas Tehniskajā universitātē pasākumā "Mazie un lielie malači" neparastākās individuālās un komandu radošās darbnīcas - spageti tiltu konstruēšana, vafeļu torņu veidošana un sērkociņu ēku celšana.

Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā koncertā "Saules bērni" Valmieras drāmas teātra aktrise Terēza Jozefa un bērnu un jauniešu deju kolektīvi "Mārīte", "Fantāzija", "Dejotprieks", "Ildzēni", Ropažu novada bērnu deju kolektīvs "Annele" un Zaķumuižas pamatskolas deju kolektīvs "Garauši" gaidīs gan lielus, gan mazus.

Svētdienas vakarā ir iespēja apmeklēt arī Kalnciema kvartālu, kurā ar speciālu programmu bērniem un jauniešiem ābeļdārzā muzicēs meiteņu saksofonu kvartets "n[ex]t", kā arī bērnus priecēs karuselis, radošās darbnīcas un gardumi.

Trešdien, 1.jūnijā būs iespēja apmeklēt gan Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" vokālā ansambļa "Palāsītes" koncertu "Katram sava dziesma", gan VEF Kultūras pilī vokālā ansambļa "Momo" un deju studijas "Rasiņa" koncertu "Mana bērnība kā pieneņu pļava". Rīgas Jūgendstila muzejs aicina tikties ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra animatori Ingunu Radziņu.

Sīkāk par Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas pasākumiem mājas lapā www.kultura.riga.lv.

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas pasākumi tiek rīkoti ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV