Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Liepājā notiks ģimenes svētki „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta"

Krista Kalnarāja, 24.05.2011. 11:46

Jau pēc divām nedēļām - 4. un 5. jūnijā Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Liepājas Bērnu un Jaunatnes centru aicina visus uz vērienīgajiem ģimenes svētkiem Liepājā „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta". Jau trešo gadu šarmantais pāris Lielmutis Fricis un Lielmute Marta pulcēs savus draugus – bērnus ar mammām, tētiem un vecvecākiem uz kārtīgu sadejošanos un sadziedāšanos par godu komponista Imanta Kalniņa 70. jubilejai.
Liepājā notiks ģimenes svētki „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta"

4. jūnijā pulksten 11:00 centra „Vaduguns" telpās pašiem mazākajiem liepājniekiem izdevniecība „Kurzemes Vārds" organizēs rāpošanas sacensības. Ikviens mazulis (liepājnieks vai viesis), kurš vēl nav apguvis prasmi staigāt varēs piedalīties sacensībās, kuru mērķis ir noteikt labāko mazo rāpotāju 10 metru distancē. Pieteikšanās no 20. maija līdz 3. jūnijam, zvanot pa tālruni 63422366 vai aizpildot anketu portālā www.liepajniekiem.lv un sūtot to uz e-pasta adresi: ligita@liepajniekiem.lv.

No pulksten 12:00 līdz 15:00 notiks dažādas radošās darbnīcas, ko organizē Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs, izdevniecība „Kurzemes Vārds", savukārt uz princešu skola, aicinās SIA „BarintonsK".

Pulksten 12:00 notiks PET pudeļu „Labo nodomu koka" veidošana Jūrmalas parkā pie bērnu rotaļu laukuma. PET pudeļu koks ir daļa no kampaņas „Šķiro pa tīro!", kuras laikā Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar „Tallink Latvija" aicina iedzīvotājus PET pudeles nodot pārstrādei un laimēt jūras ceļojumu uz Stokholmu. Lai piedalītos akcijā, iedzīvotājiem ir jāpaņem līdzi vismaz viena tukša PET pudele un jāiestiprina tā īpašajā „Labo nodomu kokā", tādejādi balsojot par saprātīgu dabas resursu izmantošanu un PET otrreizēju pārstrādi. No visām atnestajām pudelēm katrā pilsētā tiks izlozēts veiksmīgākais dalībnieks, kurš saņems jūras ceļojumu 4 personām uz Stokholmu.

No pulksten 16:00 līdz 17:00 visi aicināti piedalīties "Lielmuša Friča un Lielmutes Martas gājienā". Gājiens sāksies no Liepājas teātra un vīsies cauri Liepājas pilsētai uz "Daugava" palīgstadionu. Gājienu vadīs pats Lielmutis Fricis un Lielmute Marta. Gājienā piedalīsies Liepājas pilsētas jauniešu deju kolektīvi un aicināti visi interesenti, kuri vēlas savu ikdienu izkrāsot ar mūzikas, smieklu un labsajūtas krāsām.

Pulksten 17:00 Liepājas Jūrmalas parkā „Daugava" palīgstadionā notiks lielā sadancošanās ar nosaukumu „Četri vēji". Tie ir Liepājas bērnu un jaunatnes centra organizēti deju svētki, kuros piedalīsies 66 deju kolektīvi no Liepājas pilsētas un tuvējiem novadiem ar 1320 dejotājiem vecumā no trīs gadiem līdz pat sirmam vecumam. Lai pasākums būtu vēl krāšņāks un visām gaumēm interesantāks, deju svētkos piedalīsies 3 mūsdienu deju studijas ar 200 dejotājiem.

5. jūnijā pašā pilsētas centrā – Rožu laukumā – pulksten 14:00 visi liepājnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz lielo sadziedāšanos. Šogad pasākuma muzikālā daļa būs veltīta Imanta Kalniņa 70. gadu jubilejai, tāpēc jau šobrīd Jēkabs Ozoliņš apzina komponista dziesmas un veido tām aranžējumus, lai ikviens varētu dziedāt līdzi. Kā ik gadus sadziedāšanās pasākumā piedalīsies Liepājas un Liepājas apkārtējo novadu skolu 5. līdz 9. klašu skolēnu kori, bet šogad uz dziedāšanu tiek aicināts ikviens, līdzi ņemot dziesmu vārdus, kas ir atrodami mājas lapā www.liepajaskultura.lv sadaļā „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta".

Sadziedāšanās muzikālo pavadījumu nodrošinās instrumentālā grupa Māra Kupča vadībā. Lai dziedāšana būtu raitāka, priekšā nedaudz dziedās Andris Ērglis, Marts Kristians Kalniņš un Ivo. Palīdzēs arī Ieva Dreimane, Zane un Laura Bluķes, kas jau daudzus gadus uzstājas kopā ar Jēkabu Ozoliņu. Pats Jēkabs Oziliņš Rožu laukumā diriģēs lielo kopkori no podesta, kas būs izvietots tādā augstumā, lai visi Liepājas centrā varētu viņu labi saredzēt.

Detalizēta ģimeņu svētku programma pieejama mājas lapā www.liepajaskultura.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV