Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Valmieras pilsētas svētkos būs plaša kultūras un atpūtas pasākumu programma

Elīna Neimane, 24.05.2011. 17:14

No 30. jūnija līdz 2. jūlijam Valmieras pilsēta svinēs savu 728.dzimšanas dienu. Visu svētku dienu laikā valmieriešiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta daudzveidīga atpūtas un izklaides programma, lai ikvienam šos svētkus padarītu īpašus.
Valmieras pilsētas svētkos būs plaša kultūras un atpūtas pasākumu programma

Kā pastāstīja Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure, svētki sāksies jau 30.jūnija vakarā, kad pilsētā norisināsies brīvdabas kino vakars – dažādās Valmieras teritorijās gan lieliem, gan maziem būs iespēja skatīties dažādu žanru filmas un video materiālus. Pēcāk ikviens varēs baudīt romantisko nakti promenādē pie ezeriņa, kur skanēs dzīvā mūzika. Pilsdrupu estrādē ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies mūziķu grupa no Kanādas.

Piektdien, 1.jūlijā, Valmieras muzejā un pilsdrupu teritorijā tiks atklātas divas tematiskās izstādes par tehniku cilvēka dzīvē. Kā informē muzeja izstāžu un pasākumu nodaļas vadītāja Guna Medne, Izstāžu nama pirmajā stāvā būs apskatāmi visdažādākie transportlīdzekļi – automašīnas, velosipēdi un motocikli, savukārt otrajā stāvā būs apskatāma izstāde „Zinātne un tehnika cilvēka dzīvē", kurā varēs aplūkot dažādas tehniskās palīgierīces, kas agrāk tika izmantotas skaistumkopšanas, mājsaimniecības, atpūtas, izklaides un citām vajadzībām. Būs arī īpašs stūrītis bērniem. Vakarā pie Hanzas sienas notiks koncerts „Klasika" DJ gaumē, savukārt īpašs pusnakts pārsteigums būs Muzikālās strūklakas. 1.jūlija vakarā valmierieši un pilsētas viesi aicināti arī vērot krāšņu un atraktīvu „PeldParādi" – braucienu pa Gauju ar pašu veidotiem peldlīdzekļiem.

Savukārt sestdien, 2.jūlijā jau no plkst. 9.00 Rātslaukumā darbosies tradicionālais amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādas amatnieku darinātas lietas un lauku labumus no zemnieku saimniecībām. No plkst. 10.00 līdz 14.00 notiks pilsētas un sadraudzības valstu pašdarbības kolektīvu koncerts, kurā būs iespēja iepazīt dažādu tautu deju soļus un tradicionālo mūziku. Vairākas radošās aktivitātes un atrakcijas laukumos pie Hanzas sienas, Valmieras Kultūras centra un tirdzniecības centra „Valleta" visas dienas garumā būs sarūpētas arī pašiem mazākajiem svētku apmeklētājiem. Viena no aktivitātēm būs arī retro automašīnu parāde, ko organizē Rīgas Motormuzejs un Latvijas Antīko automobiļu klubs sadarbībā ar Valmieras muzeju. Paredzēts, ka pasākumā piedalīsies ap 30 ekskluzīvu 20.-30.to gadu automašīnu ekipāžas, kas kopīgi mēros ceļu no Rīgas, pa ceļam veicot arī dažādus uzdevumus. Retro auto rallija ekipāžas Valmierā ieradīsies pēcpusdienā, kur interesenti tās varēs aplūkot pilsētas Rātslaukumā.

Svētkiem par godu vairākas aktivitātes būs sarūpējušas arī Valmieras pilsētas jauniešu organizācijas. Jauniešiem paredzētās aktivitātes norisināsies Vecpuišu parka teritorijā. Turpat būs iespēja iepazīt arī Valmieras novada fonda darbību, piedaloties dārza svētkos, kas tiks rīkoti par godu fonda sešu gadu jubilejai.

Sportisko aktivitāšu mīļotājiem būs iespēja piedalīties strītbola turnīrā, kā arī vērot pilsētas svētku pludmales volejbola turnīru. Notiks arī pasākums veselīga dzīvesveida un spēka sporta popularizēšanai „Spēks, veselība un daile 2011". Tajā varēs vērot gan aerobikas un spēka vīru paraugdemonstrējumus, gan arī piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs.

Svētku noslēgumā Valmieras pilsētas estrādē notiks svētku koncerts, kura laikā tiks pasniegti jau tradicionālie pašvaldības apbalvojumi Goda un Gada Valmierietis. Notiks arī nakts balle.

Jāpiebilst, ka Valmieras pilsētas svētku ietvaros norisināsies arī starptautisks kultūras festivāls „Eiropas pilsētu leģendas". Festivāla laikā pilsētā ieradīsies vairākas kultūras grupas no Valmieras sadraudzības pilsētām – Solnas (Zviedrija), Hoje-Tāstrupas(Dānija), Vīlandes(Igaunija), Zdunska Volas(Polija), Halles(Westf.)(Vācija), Pleskavas (Krievija), Paņevežas (Lietuva) un Opplandes(Norvēģija). Festivāla viesi kopā ar Valmieras pašdarbības kolektīviem veidos radošās darbnīcas, muzikālā, dejiskā, mākslinieciskā veidā stāstīs savu pilsētu leģendas, piedalīsies pilsētas svētku pasākumos un mācīs savas nacionālās spēles.

Seko līdzi Valmieras pilsētas svētku notikumiem arī twitter.com/Valmierai_728!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV