Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Priekuļos sāksies „Ceļojums laika traktorā"

Ance Krieviņa, 25.05.2011. 11:24

3. un 4. jūnijā Cēsu rajona Priekuļos notiks Lauksaimnieku un tehnikas svētki „Ceļojums laika traktorā, 1911 – 2011" ar plašu izklaidējoši izglītojošu programmu, nozares profesionāļu konferenci un lauku labumu tirdziņu „Andele senatnē". Kā informē VSIA Sertifikācijas un testēšanas centra (STC) direktors Ēriks Nordens, šis būs STC 100 gadu un v/a "Valsts tehnikās uzraudzības aģentūra" 50 gadu jubilejas pasākums, uz kuru laipni aicināti viesi no tuvākas un tālākas apkārtnes.

Pasākuma uzbūve veidota tā, lai „Ceļojums laika traktorā, 1911 – 2011" būtu svētki visai ģimenei, kā arī lauksaimniecības nozares profesionāļiem. „STC ēka* un teritorija svētku laikā pārtaps stilizētā laika traktorā, kurā nonākot, viesiem būs iespēja iejusties dažādu laika posmu raksturojošās aktivitātēs," informē svētku koordinatore Zane Rubika.

Svētku atklāšana notiks 3. jūnijā plkst. 13:00, kam sekos plaša pasākumu programma visas dienas garumā. Uz brīvdabas skatuves notiks Priekuļu novada kolektīvu un ansambļu priekšnesumi, darbosies milzu pasta kaste un būs unikāla iespēja nosūtīt īpašu Priekuļu pastkarti**. Interesenti varēs iegriezties kurpju spodrinātavā un vizināties zirga pajūgā. Organizatori sola arī īpašu svētku avīzes speciālizlaidumu. Zīmēšana, friziersalons, lielais cirks un citas izglītojoši priecīgas aktivitātes būs piemērotas jaunākajiem „Ceļojums laika traktorā, 1911 – 2011" dalībniekiem.

Svētku laikā būs iespēja skatīt arī muzeja eksponātus, padomju laika tehniku, jaunās tehnikas izstādi un svētku filmu „Ceļojums laika traktorā". 3. jūnija svētku noslēgumā – balle aktiera Jāņa Paukštello un grupas „Lauku muzikanti" vadībā no plkst. 20:00.

Kā informē pasākuma organizatori, svētki „Ceļojums laika traktorā, 1911 – 2011" ar tirdziņu, bērnu aktivitātēm, izstādēm, gaļas šķirņu liellopu skatēm turpināsies arī otrajā dienā, 4. jūnijā līdz plkst. 14:00.

Ieeja pasākumā „Ceļojums laika traktorā, 1911 – 2011" ir bez maksas.

* STC ēka atrodas Priekuļos, Dārza ielā 12.

**Pasākuma laikā būs iespējams nosūtīt svētku pastkarti sev izvēlētam adresātam Latvijas teritorijā. Lūdzam sagatavot pastkartes saņēmēju adreses, jo tas būs īsts pasts!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV