Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Uz lustīgu līgošanu aicina Latgales šlāgermūziķi

Raivis Viduskalns, 31.05.2011. 14:17

Līgo nakts burvība un latviskās dzīvesziņas mistērija jau gadsimtiem ilgi ir pulcinājusi cilvēkus līksmai svinēšanai pie ugunskuriem ar dziesmās un dejām līdz pat rīta gaismiņai.
Uz lustīgu līgošanu aicina Latgales šlāgermūziķi

Šī nakts un šie svētki ir tikpat aktuāli mūsdienu tehnoloģiju laikmetā kā bija pirms simtiem gadu un joprojām šajā naktī, tāpat kā mūsu tēvi un vectēvi, mēs noticam papardes ziedam un ejam to meklēt. Lai svētki būtu izdevušies, ir svarīgi kur un kā tos svinēt. Šogad visi līgotgribētāji tiek aicināti uz Līvāniem!

SIA „ŠlāgerTV" Līgo vakarā, 23. jūnijā, Līvānos Zaķusalā rīkos grandiozu zaļumballi – „Līgo, Latgale!" - ar dziedošiem aktieriem, reģionāliem koriem un populārāko Latvijas šlāgermūziķu piedalīšanos.

Zaļumballi vadīs atraktīvais un vienmēr smaidošais un lustīgais pasākuma vadītājs Guntis Skrastiņš.

Pirmo reizi šajā pusē koncertēs grupa „Andrejs un draugi". Latvijas šlāgeraptaujas fināla koncertā grupas „Andrejs un draugi" no Cēsīm dziesmu "Rudens" tauta atzinusi par mīļāko gada šlāgeri un otra viņu dziesma "Maija ziedi" ieguvusi otro vietu.

Pasākumā piedalīsies arī „Latvijas šlāgeraptaujas" finālisti un 2009.gada fināla 2.vietas ieguvēji grupa „Patrioti.lg". Juris Ostrovskis ir profesionāls projektu vadītājs un mūzikas projektu „Patrioti.lg" realizē kopā ar mūziķi Artūru Uškānu. Artūrs ir profesionāls mūziķis, kurš vada latgaļu etnoroka grupu "Laimas muzykanti", folkloras kopējs, pasniedzējs, aktieris, radio DJ, režisors, dzejnieks, muzikants, kas spēlē visu - dūdas, akordeonu, klavieres, ģitāru, basu, bungas u.c.

Līgošanā piedalīsies arī Kaspars Antess. Viņš ir dziesmu autors un izpildītājs, kura pirmās melodijas ar Guntara Rača vārdiem apkopotas albumā "Neskaties atpakaļ".
Albuma tituldziesma "Neskaties atpakaļ" uzvarēja 2010. gada LTV Šlāgeraptaujas Ziemas posmā, kā arī kļuva par otro visvairāk atskaņoto dziesmu Latvijas Radio 2 ēterā 2010. gadā.

„Līgo Latgale!" vakars iesāksies ar vietējo kopu, deju kolektīvu un grupu uzstāšanos. Līgotājus iepriecinās „Latvijas šāgeraptaujas" veterāni, leģendārā grupa „Jūlijs" no Līvāniem. Uģis Roze un Žorža Siksnas „Zemes krāsas koris" sadziedāšanās daļā dziedās populārās ziņģes kopā ar skatītājiem. Dzīvo mūziku nodrošinās Gunta Skrastiņa grupa „No ½ vārda".
Naktsballē uzstāsies „Latvijas šlāgeraptaujas" debitanti – grupa „Zenīts".
Viens no gaidītākajiem „Līgo Latgale!" dalībniekiem būs vairāku paaudžu iecienītais dziedātājs, tautā saukts par Zolitūdes lakstīgalu, leģendārais un populārais dziedātājs Viktors Lapčenoks.
Grandiozajā projektā - Latgales šlāgermūziķu zaļumballe - „Līgo, Latgale!" piedalās Guntis Skrastiņš un grupa „No ½ vārda", Žorža Siksnas „Zemes krāsas koris", Uģis Roze, Viktors Lapčenoks, Andrejs un draugi no Cēsīm - 1. Vietas šlāgeraptaujā, „Patrioti.lg", Kaspars Antess - skanošākais Latvijas radio 2, Grupa „Zenīts", DJ Teniss/ Latgales radio.

Savukārt no Līvānu novada pašdarbības kolektīviem Līgo svētkos piedalīsies TDA "Silava", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Daugavieši", senioru deju kolektīvs "Dubnava" un "Jersikietis", Līvānu pūtēju orķestris, folkloras kopa "Turki", Eiropas deju grupa "Rūžeņas", Līvānu pilsētas kapella "Jūlijs".

Pasākuma organizatori norāda, ka zaļumballe „Līgo, Latgale!" - attīstīs cilvēkos lepnumu par Latgales reģiona tradīcijām, kā arī palīdzēs veidot jaunas. Līgošanas norises vieta – Līvāni – nav izvēlēta nejauši. Tā kā Līvāni ir „Atslēga Latgales vārtos", tad ar šī pasākuma palīdzību atdarīs vārtus plašai sabiedrībai, lai kopīgi nodotos Jāņu tradīciju svinēšanai.

Zaļumballe arī mazinās attālumu starp patērētāju un ražotāju, jo tas ir vistiešākais veids, kā uzticamā un pazīstamā vidē uzrunāt savu patērētāju. Tāpēc pasākuma laikā būs iespējama tiešā tirdzniecība vai pakalpojumu sniegšana/reklamēšana, veicinot interesi par produktu gan vietējo, gan pilsētas viesu vidū. Pasākuma norises teritorijā notiks tirdzniecība ar vietējo amatnieku un ražotāju produkciju, būs iespēja nogaršot novada tradicionālos ēdienus un iegādāties suvenīrus ar pilsētas simboliku. (Kontakttālrunis – 26391211).

Līgošana ir visas ģimenes pasākums, tāpēc arī padomāts par bērniem - darbosies atrakciju piepūšamā pilsētiņa, batuts, slidkalniņi.

Svētku pirmā un otrā koncerta daļā paredzēta tautas sadziedāšanās ar dziedošiem aktieriem, kā arī reģionālo koru, ansambļu un deju grupu priekšnesumi. Tā kā koncertā plānots dziedāt latviešu populārās dziesmas un iesaistīt arī skatītājus, pasākuma laikā varēs iegādāties „Tautas Dziesmu grāmatu" ar 30 latviešu populārāko dziesmu vārdiem. Visas dziesmas būs numurētas, lai pasākuma laikā vieglāk varētu piedalīties līdzi dziedāšanā. Brošūra būs mākslinieciski noformēta, ar krāsainu vāku un būs paliekoša vērtība, jo tā kalpos vēl ilgi pēc Līgo vakara dziesmu izskanēšanas. Tāpēc projekta atbalstītājiem/sponsoriem būs iespēja izdevumā iekļaut īsu informāciju par sava uzņēmuma darbību, kā arī izvietot reklāmu.

Trešajā koncerta daļā paredzēta nakts balle ar diskotēku.

Organizatori līgotājus 23.jūnijā gaidīs jau no pulksten 17.00. Tieši piecos pēcpusdienā sāksies pašdarbnieku koru un deju grupu uzstāšanās, ko pulksten astoņos vakarā nomainīs Tautas sadziedāšanās, kas turpināsies līdz pulksten 23.00. Pēc tam – Nakts balle ar diskotēku līdz rīta gaismiņai.

Lai ikviens zaļumballē justos gaidīts un svinētu līksmi, organizatori ir nodrošinājuši pasākuma teritorijā ne tikai autostāvvietas, bet arī telšu vietas.

Biļetes var iegādāties SIA „Biļešu serviss" kasēs, „Statoil" benzīntankos un Līvānos Kultūras centrā, pasākuma dienā - norises vietā - Zaķusalā! Biļešu cena iepriekšpārdošanā 3 Ls, zaļumballes dienā 4 Ls.

Bērniem līdz 12 gadiem un cilvēkiem ar invaliditāti (uzrādot Invaliditātes apliecību) ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV