Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Baltijas valstu izglītības un zinātnes ministri diskutēs par nozares aktualitātēm

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa, 31.05.2011. 16:20

No 1.līdz 3.jūnijam Ventspilī norisināsies 17.Baltijas valstu izglītības un zinātnes ministru un starptautiskās sadarbības koordinācijas grupas tikšanās. Tās laikā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas izglītības ministri, ministriju augstākās amatpersonas un speciālisti informēs par nozares aktualitātēm, savukārt darba grupās tiks apspriesti ar vispārējo, profesionālo un augstāko izglītību un zinātni saistīti jautājumi.

Darba grupā par vispārējo un profesionālo izglītību triju valstu izglītības speciālisti pārrunās jautājumus, kas saistīti ar izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu un daudzfunkcionālu izglītības centru veidošanu, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu, priekšlaicīgi skolu pametušo īpatsvara samazināšanu, nacionālās kvalifikācijas ietvarstruktūras izveidošanu, ārpus formālās izglītības iegūto zināšanu un prasmju novērtēšanu un citus jautājumus.

Ar augstāko izglītību un zinātni svarīgākie apspriežamie jautājumi saistīti ar augstākās izglītības eksportspējas veicināšanu un studiju programmu kvalitātes izvērtējumu pa studiju virzieniem. Lietuvas Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti dalīsies pieredzē par sistēmas „nauda seko studentam uz viņa izvēlēto augstskolu" ieviešanu augstākajā izglītībā. Tiks pārrunāta arī Latvijas, Igaunijas un Lietuvas sadarbības attīstība, izmantojot pētniecības un attīstības infrastruktūras, īpaši uzsverot informācijas un komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūras un Eiropas Sociālā fonda zinātnes infrastruktūras projektu nozīmīgumu.

Atsevišķā darba grupā diskutēs par kopējām Baltijas valstu prioritātēm dalībai Ziemeļvalstu Ministru padomes izglītības programmā NordPlus nākamajā programmas periodā – no 2012.gada, kā arī tiks apspriests Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, Igaunijas Republikas Izglītības un pētniecības ministrijas un Lietuvas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas līguma projektu par studentu, pētnieku un mācībspēku apmaiņu 2012.-2016.gadam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV