Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

JVLMA izlaidumā šogad diplomus saņems Latvijā pazīstami mūziķi

Vita Stiģe-Škuškovnika, 01.06.2011. 12:33

Uzsākot saulaino vasaru, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) piektdien, 17. jūnijā svinēs savu kārtējo bakalauru un maģistru izlaidumu. Šogad absolventu vidū ir vairāki Latvijā un arī ārpus valsts robežām pazīstami mūziķi, piemēram, soliste Sonora Vaice, diriģenti Kaspars Putniņš un Atvars Lakstīgala, sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe un citi.
JVLMA izlaidumā šogad diplomus saņems Latvijā pazīstami mūziķi

Šogad JVLMA absolvēs 118 bakalauri un maģistri. Svinīgā diplomu izsniegšana notiks plkst. 11:00 un 14:00. No rīta tiks sveikti Stīgu instrumentu, Pūšaminstrumentu, Sitaminstrumentu, Kameransambļa, Klavierpavadījuma, Diriģēšanas, Horeogrāfijas un Kompozīcijas specialitāšu absolventi, savukārt, pēcpusdienā diplomus saņems Taustiņinstrumentu, Vokālās, Džeza mūzikas, Senās mūzikas, Muzikoloģijas, Etnomuzikoloģijas un Mūzikas skolotāju specialitāšu absolventi. Kā ierasts, vakarā Studentu klubā notiks izlaiduma balle.

Interesanti, ka šogad absolventu vidū ir rekordliels skaits ar jau pazīstamiem mūziķiem, kas pieteikuši sevi ne tikai uz Latvijas, bet arī ārvalstu lielajām skatuvēm. Maģistra programmu absolventu vidū ir tādi mākslinieki kā vokālisti Sonora Vaice, Laura Grecka un Agris Hartmanis, kora diriģents Kaspars Putniņš un simfoniskā orķestra diriģents Atvars Lakstīgala, vijolnieki Dzintars Beitāns un Sandis Šteinbergs, džeza mūziķi Madars Kalniņš un Raivo Stašāns, horeogrāfe Jekaterina Mirončika, ērģelniece Liene Andreta Kalnciema un fagotists Jānis Semjonovs. Maģistra diplomu kompozīcijā saņems Sabīne Ķezbere un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe, tāpat jauno bakalauru un maģistru vidū ir vairāki mūziķi, kuri veiksmīgi jau muzicē Latvijas vadošajos orķestros.

Jāmin, ka Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir vienīgā Mūzikas augstskola Latvijā, un pagājušajā koncertsezonā tā svinēja savu 90 gadu jubileju. Latvijas mūzikas dzīvei tā ir devusi ievērojamus komponistus, izpildītājmāksliniekus un mūzikas zinātniekus. Vairāk informācijas www.jvlma.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV