Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Bērnu un jauniešu svētki „Daba un dvēsele" Daugavpilī

Jeļena Fominceva, 02.06.2011. 09:26

1. jūnijā visa pasaulē tika atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības dienā, kas tradicionāli kopš 1950.gadā kļuvusi par bērnu dienu.
Bērnu un jauniešu svētki „Daba un dvēsele" Daugavpilī

Galerijas:

Daugavpils bērnu un jauniešu centrs „Jaunība" Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienu ietvaros kopā ar biedrību „Bud-zdorow-Daugavpils" organizēja īpašu lietišķās un vizuālās mākslas svētku „Daba un dvēsele" Daugavpilī, Centrālajā parkā. Svētku laikā jauniešiem un bērniem tika piedāvāta iespēja divu stundu garumā ceļot pa stacijām, katrā stacijā dalībniekam bija iespēja ne tikai piedalīties, bet arī parādīt savu pozitīvo attieksmi pret dabu. Katra stacija bija veltīta dažādām tehnikām, piemēram, jaunieši varēja nodarboties ar aplikāciju, floristiku, lupatiņu plastiku, mezglošanu, body art, veidot cepures, kvillings (darinājumi no papīra strēmelēm). Lai pasākumu izveidotu daudzveidīgu, savus priekšnesumus sniedza dažādi kolektīvi, kā arī skolnieki.

Biedrība „Bud-zdorow-Daugavpils" ar „Zaļās Jostas" atbalstu aicināja visus bērnus un viņas vecākus piedalīties Eko-stacijās, kur bērniem bija iespēja no videi draudzīga materiāla apgleznot kartona mājiņas, kas izraisīja ļoti lielu interesi gan bērniem, gan vecākiem. Visiem bērniem un jauniešiem patika auduma maisiņu apgleznošana, kas pasākuma laikā no vienkāršiem auduma maisiņiem pārtapa skaistos mākslas darbos, kas ir ne tikai praktiski, bet arī videi draudzīgi. Visjaunākos svētku dalībniekus varēja redzēt ar krītiņiem rokā, apzīmējot trotuāru. Pasākumu laikā visiem iedzīvotājiem bija iespēja uzzināt savu „Ekoloģisko pēda nospiedumu", iemācīties šķirot atkritumus un pārbaudīt savas zināšanas par Eko marķējumiem.

Sarīkojumā ikviens bērns pauda prieku, mīlestības sajūtu, vides harmoniju, uzvarētāji, kurus nosauca žūrija, ņemot vēra skatītāju simpātijas, saņēma pateicības, bet citus dalībniekus sveica ar diplomiem, suvenīriem un no „Zaļās Jostās" vides izglītības bukletiem un dāvanām.

Svētku ietvaros savus rokdarbus piedāvāja Sociālu Lietu pārvalde, tostarp bērniem bija iespēja apmeklēt piepūšamas atrakcijas un citas aktivitātes.

Sākoties skolēnu brīvlaikam un vasarai, ir vērts padomāt par bērnu apdrošināšanu no nelaimes gadījumiem, ko svētku laikā piedāvāja AAS „Seesam". Vecāki ir aicināti parunāt ar saviem bērniem par brīvā laika drošu pavadīšanu, atgādināt bērniem par vietām, kur jābūt īpaši piesardzīgiem - pie ūdens, uguns, būvlaukumu, lielceļu tuvumā, kā arī par citām vietām, kur var būt bīstami spēlēties. Tikai vecāki nes atbildību par sava bērna drošību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV