Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Noskaidroti labākie pamatskolēnu veidotie radošie sižeti par valodu

Baiba Pare, 02.06.2011. 12:07

Šodien, 2. jūnijā, tika noskaidroti „Skrivanek Baltic" organizētā radošo sižetu konkursa pamatskolu skolēniem „Valoda padara pasauli saprotamu!" uzvarētāji. Konkursa galveno balvu ieguva divas konkursa dalībnieces – Rūta Ramona Vanaga no Līvānu 1. vidusskolas 7. klases un Kristīne Berķe no Rīgas 45. vidusskolas 3. klases, kuras varēs doties uz kādu no „Skrivanek Baltic" vasaras bērnu nometnēm.

Kristīnes Berķes mamma Līga stāsta, ka video paspējušas iesniegt īsi pirms konkursa noslēguma termiņa, un uzvara konkursā ir negaidīts un jauks pārsteigums, jo tieši šogad vēl nebija pagūts atrast vasaras nometni meitai.

Konkursā kruīza ceļojumu ar „Tallink" prāmi četrām personām ieguva Rīgas 31. vidusskolas 5. klases skolniece Laura Tirša, kura ceļojumā plāno doties kopā ģimeni un vecāko māsu, kura palīdzēja izveidot video.

Savukārt biļetes kino apmeklējumam kinoteātrī „Multikino" ieguva Rīgas Šampētera vidusskolas 7. klases skolniece Larisa Baranova un Līva Medne no Bauskas 1. vidusskolas 6. klases. Līva Medne ieguva arī simpātiju balvu no konkursa atbalstītāja „Coca-Cola Hellenic Latvia".

Bet 6. klases skolniece Ieva Karpova no Madonas pilsētas 1. vidusskolas un Gregors Matīss no Salaspils 1. vidusskolas 5. klases varēs visus savus klasesbiedrus aizvest uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju, jo viņu izveidotie video ieguva muzeja simpātijas. Ieva Karpova kopā ar klasi saņēma ielūgumu apmeklēt „Jēkaba Prīmaņa Anatomijas muzeju", savukārt Gregors Matīss ar klasesbiedriem varēs piedalīties Medicīnas vēstures muzeja muzejpedagoģiskajā programmā vai apmeklēt muzeja ekspozīciju.

Madonas pilsētas 1. vidusskolas 6. klases skolniece Laura Drunka, Jaunlutriņu pamatskolas struktūrvienības Šķēdes sākumskolas 3. klases skolniece Velga Kusina un viņas skolasbiedri Ieva Kinstlere, Juris Brūveris, Kristaps Mončevics un Mārcis Radvils no 4. klases ieguva diplomus par veiksmīgu dalību video konkursā.

Konkursu organizēja starptautiskais valodu uzņēmums „Skrivanek Baltic" ar mērķi rosināt skolēnus apzināties valodu nozīmi dažādās dzīves jomās, kā arī modelēt situācijas, kurās valodu zināšanas var sniegt priekšrocības. Konkursu atbalstīja uzņēmums „Coca-Cola Hellenic Latvia", „Tallink Latvija", kinoteātris „Multikino" un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs.

Bērnu iesūtītie videoklipi ir apskatāmi sociālajā tīmekļa vietnē „Youtube" http://www.youtube.com/user/SkrivanekBaltic. „Skrivanek Baltic" ar uzvarētājiem sazināsies personīgi un vienosies par balvu saņemšanu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV