Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Aptauja: Vairums aptaujāto nejūtas lepni ar jaunievēlēto prezidentu

Līva Balode, 03.06.2011. 09:21 | komentāri (1)

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš Latviju starptautiskā mērogā pārstāvēšot nepārliecinoši, jo viņam nav valsts vadītāja amatam atbilstošu komunikācijas prasmju, norāda 55% Latvijas iedzīvotāju vortāla www.7guru.lv veiktajā aptaujā.

Bijušo Valsts prezidenti Vairu Vīķi Freibergu starptautisko attiecību veidošanā nav izdevies pārspēt šī brīža valsts augstākajai amatpersonai Valdim Zatleram un to neizdarīs arī A. Bērziņš, uzskata 26% aptaujāto. Tikai 5% A. Bērziņu vērtē optimistiski, sakot, ka viņš būs pārliecinošs Latvijas vārda nesējs pasaulē.

Vairums Latvijas iedzīvotāju – 85% neilgi pēc Valsts prezidenta vēlēšanām nejūtas lepni, ka Latvijas valsts pirmā amatpersona būs A. Bērziņš. Lepnumu par šādu Saeimas izvēli izjūt tikai 1% respondentu.

Sabiedrība uzskata, ka, ja Valsts prezidentu vēlētu tauta, tad Latvijā Valsts prezidents arī turpmākos četrus gadus būtu V. Zatlers – šādu viedokli pauž 71% respondentu. Tikai 1% uzskata, ka tauta ievēlētu A. Bērziņu, bet 27% norāda, ka tiktu ievēlēts kāds cits prezidenta amata kandidāts.

Aptauja tika veikta ar interneta starpniecību 2. jūnijā.

www.7guru.lv ir pirmais un šobrīd vienīgais mārketinga komunikāciju un sabiedrisko attiecību vortāls Latvijā. Vortāls informē, izglīto un izklaidē nozares pārstāvjus kopš 2006. gada rudens.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV