Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Vasaras saulgriežu gadatirgus „Līgo pikniks Siguldā!"

Baiba Bože, 08.06.2011. 09:27

19. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 15.00 Siguldas svētku laukumā notiks Jāņu ielīgošanas gadatirgus.
Vasaras saulgriežu gadatirgus „Līgo pikniks Siguldā!"

Drīz būs klāt savāds vakars un pavisam savāda nakts. Visos pakalnos spīdēs ugunis, visās malās skanēs dziesmas, un būs dzirdama skaļa līgošana. Būs skaidrs, ka pie durvīm klauvē vasaras saulgriežu svētki – Līgo nakts un Jāņu diena.

Vai Tu jau zini, kā sagaidīsi Līgo vakaru? Ja nē, tad nāc uz svinēšanas ideju tirdziņu Siguldā!

Garšīgas un veselīgas idejas svētku galdam, siera siešana, ēšana, pirkšana un cilāšana. Jāņu zāļu smaržošana, alus kausu tukšošana, Siguldas Līgo vainaga kopīga pīšana.

Miesas un gara tīrībai varēs iegādāties vērtīgas pirts lietas, nākotni zīlēsim baltajās pīpenēs, bet Jāņu nakts romantikai palīdzēs padomi papardes zieda atrašanai. Galvu izvēdināt un savu līgo dziesmu iemācīties aicinās jautrais „Līgo dziesmu mobīlis". No kuras puses pūtīs svētku vējš - to uzzināsi Jāņubērnu vējdzirnavu darbnīcā.

Līgo dainas pāri Gaujai, līdz pat Krimuldai un Turaidai skanēs kopā ar folkloras kopu „Senleja". Zāļu dienas andeli un izdarības košā vaiņagā iepīs Siguldas Tautas teātra aktieri Inga Alviķe un Aigars Jakupāns.

Nāc iepirkties, nāc atpūsties, nāc svētkiem idejas pasmelties!

Aicinām amatniekus, zemniekus un mājražotājus pieteikties gadatirgum līdz 17. jūnijam pa tālr. 67972351 vai 67970814.

Gadatirgu rīko Siguldas pilsētas kultūras nams.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV