Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Atklās „Vasaras pieturu" Līgo svētku tradīciju popularizēšanai

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 09.06.2011. 12:50

Lai, gatavojoties vasaras saulgriežiem, atsvaidzinātu zināšanas par Līgo svētku svinēšanas tradīcijām, rīt, 10.jūnijā plkst. 12.30 Melngalvju nama 1.stāvā tiks atklāts īpašs pirmssvētku projekts - „Vasaras pietura", kas, ieskandinot svētkus, darbosies līdz pat jūnija beigām.
Atklās „Vasaras pieturu" Līgo svētku tradīciju popularizēšanai

"Vasaras pieturas" ietvaros ikviens interesents varēs skaidrot senlatviešu paražas un Līgo svētku tradīcijas, būs iespēja apgūt latviešu tautas deju soļus, uzzināt ko vairāk par Jāņu nakts ticējumiem un svētku mielasta tapšanas noslēpumiem, iepazīties ar latviešu tautas tērpiem, kā arī uzzināt vēl daudzus citus noderīgus padomus Līgo svētku svinēšanai. Tāpat būs iespēja apskatīt dažādus amatu meistaru paraugdemonstrējumus rotu izgatavošanā un vērot linu izstrādājumu tapšanas procesu.

"Vasaras pieturu", piedaloties tautas tradīciju kopai „Budēļi" un folkloras kopām „Laipa„ un „Rīgas danču klubs", atklās Rīgas vicemērs Andris Ameriks un SIA „Rīgas nami" valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs.

Īpaša svētku programma „Vasaras pieturā" paredzēta 23. un 24. jūnijā, kad, sākot jau no plkst. 12:00, visi sanākušie varēs ielīgot un iedancot Jāņus kopā ar Rīgas danču klubu, apgūt vainagu pīšanas mākslu kopā ar Latgales vainagu pinējām un nobaudīt tradicionālo Jāņu sieru.

Visas vasaras garumā „Vasaras pieturā" būs skatāma ekspozīcija no SIA „Rīgas nami" kolekcijas – latviešu vecmeistaru, tai skaitā V.Kalnrozes, L.Svempa, R.Piņņa, gleznotās Latvijas ainavas un Latgales keramika.

Pasākums notiek Laikraksta „Diena" ikgadējās akcijas „Piedzīvosim Jāņus" ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV