Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Rīgas Ziedu Balle

LU Preses centrs, 09.06.2011. 13:00

No 7. līdz 10. jūlijam Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā (Rīgā, Kandavas ielā 2), 10 gadu jubileju atzīmēs Rīgas Ziedu Balle. Šovasar balles tēma ir „Augi ienāk Rīgā".
Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Rīgas Ziedu Balle

Ziedu Balles aizsākums bija krāšņajās Rīgas Latviešu biedrības nama telpās. Kad tās kļuva par šauru, lai ziedi un cilvēki varētu satikties, radās ideja doties zaļumos — ekspozīcijas iekārtot nevis uz spodrā parketa, bet vidē, kura sniedz vairāk iespēju realizēt visneparastākās un aizraujošākās ieceres.

Šovasar balles tēma ir „Augi ienāk Rīgā". Augi un pilsēta, kā tie sadzīvo viens ar otru, pa kādiem ceļiem viens otru satikuši — par to domā ainavu arhitekti, daiļdārznieki, mākslinieki un studenti, piedaloties dārza dizaina konkursā un veidojot šī gada izstādi.

Rīgā uz Ziedu Balli augi sabrauc no Latvijas malu malām — Jelgavas, Madonas, Cēsu, Jūrmalas un Jēkabpils puses. Dārznieki saved Rīgā savus lolojumus: katra audzētava izrāda savas unikālās stādu krātuves un šī gada jaunumus. Radoši veidotajās ekspozīcijās izcelts katra auga unikālais raksturs, skatītāji iepazīs jaunāko un labāko, ko izaudzējuši Latvijas dārzkopības profesionāļi, tādējādi gūstot prieku par skaistumu, ko radījusi daba un cilvēks. Grieztie ziedi — simtiem rožu un liliju šķirnes, puķuzirņi, vasaras puķes un ziemcietes, dekoratīvie koki un krūmi, kā jau ierasts kuplinās Botāniskā dārza plašās augu kolekcijas. Šī gada jaunums — varēsim iepazīt orhideju un vienmēr mainīgo akvāriju ūdens augu pasauli.

Skaistu dienu, ļaujoties dārzu un augu valsts burvībai, Ziedu Ballē var pavadīt ikviens, liels vai mazs, gan tāds, kas nerimstoši rušinās savā dārziņā, gan tāds, kas priecājas par ziedu skaistumu, kad tie rūpīgi izkārtoti vāzē. Izstādes apmeklētāji tiks aicināti balsot par skaistāko, acij un sirdij tīkamāko dārza dizaina paraugu.

Kamēr vecāki bauda ziedu krāšņumu un izvēlas jaunus augus savam dārzam, balkonam vai palodzei, tikmēr bērniem būs ko darīt rokdarbu darbnīcās, būs izjādes ar zirgiem un ponijiem, nobaudīt kādu atsvaidzinošu kokteili vai padraiskoties ūdens šļakatās.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2.

Izstāde atvērta no 9. 00 līdz 19.00 .Ieejas maksa: skolēniem Ls 1,50, pensionāriem un studentiem – Ls 2,00, pieaugušajiem – Ls 2,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, Latvijas dārzu biedrības biedriem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem

Izstādi atbalsta Latvijas Universitāte, Dārza Pasaule, Persil. Izstādes organizatori: Latvijas dārzu biedrība, Latvijas Universitāte.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV