Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kultūras un atpūtas centrā „Imanta" norisināsies Jāņu ielīgošana

Dace Nikolaisone, 15.06.2011. 09:10

Sestdien, 18. jūnijā, plkst. 18:00 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā „Imanta" notiks ikgadējais Jāņu ielīgošanas pasākums, kurā rīdziniekiem būs iespēja baudīt lielu Jāņu ugunskuru, bērniem rotaļāties un piedalīties atrakcijās, visiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties tradicionālās Jāņu rotaļās un apdziedāšanas rituālos.

Jau gadsimtiem ilgi latvieši ir svinējuši Jāņus, kuri mūsu tautai ir vieni no tradīcijām bagātākie svētki. Līgo diena, kuru agrāk sauca par ziedu vakaru, ir saulgriežu laiks. Jānis un Līga ir visapdziedātākie vārdi mūsu folklorā. Arī Imantā tiks apdziedāti šie tradīcijām bagātie un mūsu folklorā spilgtie vārdi, ielīgojot Jāņus.

Pasākumā būs iespēja iepirkties nelielā Latvijas ražotāju tirdziņā, gaidāmas atrakcijas bērniem, uzstāsies kori, ansambļi un deju kolektīvi - bērnu deju kolektīvs „Mazais Andžiņš", jauktais koris „Namejs", folkloras kopa – vokālais ansamblis „Silavoti", bērnu dziedošais ansamblis „Mikauši", Deju un dziesmu ansamblis „Pērle", sieviešu koris „Līga", Madara Dziedātāja un Jānis Miltiņš.

Jāņu ielīgošanas pasākums nav iedomājams bez Jāņu ugunskura. Tas būs īpaši krāšņs – tas tiks aizdegts kopā ar folkloras kopu „Silavoti", kuri ievedīs sentēvu tradīciju bagātajā pasaulē un visiem kopā būs iespējams piedalīties rituālos un Jāņu apdziedāšanā.

Vakarā ap plkst. 21:00 visi aicināti uz balli kurā uzstāsies „Lauku muzikanti".

Jāņu ielīgošanas pasākumu rīko Rīgas Kultūras un atpūtas centrs „Imanta" ar Rīgas domes Kultūras departamenta atbalstu.

Pasākums ir bezmaksas.

Sabiedriskais transports: 4.tramvajs, 41.autobuss līdz pieturai Kleistu iela.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV