Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jāņu ielīgošanas un līgošanas pasākumi Valkas novadā

Inguna Medne, 15.06.2011. 14:19

Valkas novadā tiek piedāvāta daudzveidīga Jāņu ielīgošanas un svinēšanas programma.

Piektdien, 17.jūnijā, plkst.20.00 Vijciema pagastā Vijas upes malā, aiz autoostas – Jāņu ielīgošanas vakars „Šī dieniņa vainagota, ar dziesmotu vakariņu". Kopā ar Jāņu māti un folkloras/ziņģu grupu izdziedāsim Līgo dziesmas un ziņģes, kursim guni un ieskatīsimies senajās tradīcijās. Par alu un sieru līgotāji ir atbildīgi paši.

Svētdien, 19.jūnijā, plkst.9.00 Kārķu pagasta tautas namā – Jāņu kauss zolītes spēlē. Aicināti visi zolītes spēles pratēji. Plkst.12.00 pļavā pie Kārķu pamatskolas – III Kārķu čempionāts zāles pļaušanā ar izkapti. Interesenti aicināti uz Jāņu vainadziņu izstādi – konkursu „Manam siena pļāvējam", kā arī uz sieru un alus degustēšanu. Muzicē kapela „Vecie turnavieši".

Otrdien, 21.jūnijā, plkst.22.00 Valkā, Zāģezera krastā ielīgošana „Šī dieniņa, rītdieniņa, parīt pati Jāņu diena". Valkas pilsētas kultūras nama folkloras ansamblis/dziesmu draugu kopa „Nāburgi" ieskandēs vasaras sākumu un Jāņus, kurs ugunskuru ezera krastā, mācīs līgo dziesmas un ies rotaļās.

Trešdien, 22.jūnijā, plkst.19.00 Valkas pagasta Lugažu muižas parkā – Jāņu ielīgošana „Kā tos Jāņus svin Latvijā, Igaunijā un Krievijā". Pasākumā piedalīsies Valkas pilsētas kultūras nama folkloras deju kopa „Sudmaliņas", Valkas pagasta Sēļu dāmu ansamblis „Romaški", Valgas apriņķa Sangastes folkloras kopa, kā arī vokālais un deju ansamblis „Oduvančiki" no Valgas.

Ceturtdien, 23.jūnijā, plkst.20.00 Kārķu pagasta centrā, laukumā pie pagasta pārvaldes ēkas – muzikāli teatralizēts uzvedums „Latvieši tik līgo" un balle.

Ceturtdien, 23.jūnijā, plkst.21.00 Ērģemes pagastā, pie Turnas tautas nama – teatralizēts uzvedums „Nāc, nākdama Jāņu diena".

Ceturtdien, 23.jūnijā, plkst.22.00 Valkas pilsētas brīvdabas estrādē – zaļumballe „Līgo dienas vakarā" ar ugunskuriem un grupu „Alianse" no Valmieras. Darbosies bufete.

Visi pasākumi pieejami bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV