Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Studenti atbalsta Edvarda Ratnieka darbu LSA prezidenta amatā

Sanita Balode, 16.06.2011. 12:26

Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas Studentu apvienības, kurā apvienojušies Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas Kultūras akadēmijas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studējošie, uzzinot Latvijas masu saziņas līdzekļos šokējošās ziņas, ka Latvijas Studentu apvienības prezidentam Edvardam Ratniekam ir izteikts piedāvājums iesaistīt studējošos masu protestu un nekārtību organizēšanā un tam sekojošo Sorosa Fonda Latvija pārstāvju un Rīgas Juridiskās augstskolas studējošo asociācijas reakciju un tajā izteikto aicinājumu Edvardam Ratniekam atkāpties no Latvijas Studentu apvienības prezidenta amata, vēlas paust stingru un viennozīmīgu atbalstu Edvarda Ratnieka palikšanai Latvijas Studentu apvienības prezidenta amatā.

Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas Studentu apvienība uzskata, ka Edvards Ratnieks savā līdzšinējā darbībā ir sevi pierādījis, kā vienu no viskonsekventākajiem Latvijas studējošo interešu aizstāvjiem. Pateicoties viņa konsekventai pozīcijai, izgāzās valdības slepenībā gatavotais augstākās izglītības budžeta dotācijas samazinājums, kas būtu sāpīgi ietekmējis tūkstošiem studējošo jau 2011./2012. studiju gadā. Pateicoties viņa profesionālai sagatavotībai un principiālai pozīcijai, tika nosargātas studējošo intereses šobrīd apspriestajos Augstskolu likuma grozījumos, novēršot tā 2.lasījumā ietvertos sasteigtos augstskolu pārvaldes modeļa grozījumus, kas novestu pie būtiskas studējošo lomas mazināšanās Latvijas valsts dibinātajās augstskolās. Edvarda Ratnieka zināšanas un principiālā pozīcija ir vēl jo būtiskāka šobrīd, kad Augstskolu likuma grozījumu 3.lasījumā visas iepriekš noraidītās ieceres, kas būtiski samazinātu augstskolu autonomiju un nodotu tās pārvaldību politiskās birokrātijas rokās, atkal ir atdzimušas noteiktu politisko spēku ierosinātajos grozījumos.

Uzskatām, ka tieši sājā brīdī Edvardam Ratniekam ir jāpaliek savā amatā un jāturpina iesāktais darbs ar Augstskolu likuma grozījumiem un studējošo interešu aizstāvību. Mēs esam pārliecināti - ja Edvards Ratnieks ļausies provokatīvajam spiedienam un šobrīd atkāpsies no sava amata - būs uzvarējuši tie spēki, kuri gribētu iestatīt studējošos politiskajās spēlēs un politizēt Latvijas augstskolas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV