Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Folkloras centrā „Namīns" notiks Lielā Ielīgošana

Folkloras kopa „Atštaukas", 17.06.2011. 10:21

Folkloras kopa "Atštaukas" aicina visus 21. jūnijā pulksten 18:00 pulcēties folkloras centrā "Namīns" (Bāriņu ielā 32) uz vasaras saulgriežu svinēšanu un ielīgošanu. Pasākumā piedalīsies Liepājas folkloras kopas, tiks dziedātas Līgo dziesmas, bet labi izkustēties visi varēs pie Ventspils blumīzeru ansambļa un Līvas ciema kapelas.
Folkloras centrā „Namīns" notiks Lielā Ielīgošana

Jau septīto gadu folkloras centrā „Namīns" tiek svinēti latviešu gadskārtu svētki un organizētas šo svētku radošās skolas, kas iemantojušas liepājnieku un pilsētas viesu lielu atsaucību. Arī šogad ar Liepājas Kultūras pārvaldes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu folkloras kopa „Atštaukas" ir sarūpējusi Ielīgošanas programmu.

Ielīgošanā piedalīsies Liepājas folkloras kopas „Saknes", „Vēlava" un „Atštaukas", Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīvs „Krustiņi" un Liepājas Valsts tehnikuma jauniešu deju kolektīvs „Odziņa", kā arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas deju ansamblis „Rucavietis" un jauniešu deju kolektīvs „Kvēle".

Folkloras centra „Namīns" pagalmā degs arī ugunskurs. Jāņuguns simbolika ir galvenokārt saistīta ar saules aizstāšanu uz mirkli, kad saule atkal uzlec. Jāņuguns ir šķīsta, veicina veselību un auglību, tāpēc izveidojusies tradīcija lekt pāri ugunskuram.

Līgo radošajā skolā ikvienam interesentam būs iespēja uzzināt, kā attīstījušās Līgo tradīcijas, apgūt ticējumus, tautas dziesmas un parašas, kā arī darināt vainagus ziedu dizaina studijas „Liepzars" vadībā.

Jautrākai laika pavadīšanai vasaras saulgriežos folkloras kopa „Atštaukas" aicina ņemt līdzi groziņus ar Jāņu cienastu.

Ieeja pasākumā ir bezmaksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV