Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Ratnieks paliek Latvijas Studentu apvienības prezidenta amatā

Jurita Krūma, 17.06.2011. 10:40

Šodien Latvijas Studentu apvienības (LSA) valdes sēdē ar valdes locekļu atbalstu LSA prezidents Edvards Ratnieks paziņojis par lēmumu neatkāpties no amata. Par viņam izteikto piedāvājumu rīkot studentu protestus ar Sorosa Fonda finansējumu bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera atbalstam Ratnieks vērsīsies Valsts drošības policijā.
Ratnieks paliek Latvijas Studentu apvienības prezidenta amatā

LSA prezidentam E.Ratniekam Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) students izteicis piedāvājumu rīkot plašus studentu protestus bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera atbalstam ar Sorosa Fonda Latvija finansējumu. Ratnieks, kurš LSA prezidenta amatā stājies 2010.gada novembrī,, apvienojot Latvijas augstskolu studējošo pašpārvaldes, publiskoja viņam izteikto piedāvājumu, šādi vēršot uzmanību uz iespējamajiem likumpārkāpumiem.

Pēc informācijas parādīšanās publiskajā telpā, RJA Studentu asociācija preses relīzē pieprasīja Ratnieka atkāpšanos no amata, taču rakstisks iesniegums par demisijas pieprasījumu nav saņemts, kā arī augstskolu pašpārvalžu tikšanās ietvaros 16.jūnijā Latvijas Mākslas akadēmijā RJA SA konkrētu nostāju šajā jautājumā nepauda.

Oficiāli savu atbalstu E.Ratnieka darbam LSA prezidenta amatā izteikušas Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas Studentu apvienības, Biznesa augstskolas „Turība", Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Universitātes studējošo pašpārvalde, kā arī citu augstskolu studējošo līderi.

„Pateicoties augstskolu studējošo pašpārvalžu, LSA valdes, vairāku augstskolu rektoru un sadarbības partneru, atsevišķu cilvēku spēcīgam atbalstam esmu nolēmis turpināt iesākto darbu apvienībā. Ticu gan tiesiskai valstij, gan sabiedrībai, gan patiesai sirdsapziņai, uzskatot - lūzti, ja lauž, bet nekad neliecies!" savu lēmumu komentēja E.Ratnieks.

Kā nākamo rīcības soli Ratnieks plāno vērsties Valsts drošības policijā ar iesniegumu, kurā lūgs izskatīt iespējamos likumpārkāpumus. Saglabājot LSA prezidenta amatu, Ratnieks arīdzan iesniegs atkāpšanos no Latvijas Zaļās partijas biedra mandāta, lai „uzsvērtu politisko neitralitāti", kas ievērota, partijā esot tikai de iure statusā.

15.jūnijā intervijā laikrakstam „Neatkarīgā Rīta Avīze" LSA prezidents Edvards Ratnieks atklāja, ka 27.jūnijā dienu pirms Valsts prezidenta Valda Zatlera uzstāšanās Latvijas Televīzijā ar aicinājumu rosināt Saeimas atlaišanu Ratniekam telefoniski izteikts piedāvājums uzstāties par atbalstu šim lēmumam. Ar Ratnieku sazinājies zināms Rīgas Juridiskās augstskolas Studentu asociācijas biedrs, kura anonimitāte drošības nolūkos saglabāta.

Atkārtoti 30.maijā ar Ratnieku telefoniski sazinājās RJA students Jānis Griķis, Ratniekam kā studentu līderim piedāvājot par Sorosa Fonda Latvija finansējumu rīkot plašus studentu protestus Zatlera atbalstam. Pēc zvana norunāta tikšanās nākamajā dienā ar Griķi, kurš tikšanās brīdī bijis arī RJA Studentu asociācijas biedra statusā. Uz tikšanos Ratnieks ieradies ar skaņu fiksējošu ierīci, lai kā pierādījumu iegūtu sarunas ierakstu, kurā LSA prezidents vairākkārtēji provocēts mobilizēt studentus politisku apvērsumu organizēšanā, kā arī iesaistīties kukuļņemšanā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV