Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zāļu tirgus ienāk Konventa Sētā

Ēva Jaunošāne, 20.06.2011. 12:34

Trešdien, 22. jūnijā, no plkst. 9:00 - 17:00 Konventa Sētā, tāpat kā Doma laukumā, notiks Zāļu tirgus, kurā piedalīsies amatnieki un dabisko pārtikas produktu ražotāji.
Zāļu tirgus ienāk Konventa Sētā

Visas dienas garumā Zāļu tirgū varēs iegādāties gardas un noderīgas lietas svētku mielastam un svinēšanai. Tirdziņš pulcēs dalībniekus, kas apmeklētājiem piedāvās Jāņu zāles, vainagus un meijas no Latvijas pļavām. Zāļu tirdziņā varēs iegādāties arī Jāņu sieru, medu un citus tradicionālus svētku gardumus gan pašu galdam, gan ciemakukulim. Līgo svētku galdam gardumus sarūpēs restorānu "Raibais balodis" un "Otto Schwarz" meistarīgie pavāri. Konventa sētas restorāns "Raibais balodis" gādās par gardiem raušiem, pīrāgiem un kliņģeriem, savukārt, viesnīcas "Hotel de Rome" restorāns "Otto Schwarz" ir sagatavojis īpašu pārsteigumu prasīgiem gardēžiem - speciāli šiem svētkiem gatavoto šašliku.

Zāļu tirgū varēs iegādāties arī dažādu amatnieku darinājumus - keramikas un lina izstrādājumus, pinumus, saktas, tautiskās zeķes un pat pastalas līgosvētku zaļumballēm. Viens no pārsteigumiem Zāļu tirdziņa piedāvājumā būs saldumi, kuru izskats nepārprotami asociējas ar mūsu dzintarjūras dārgumu, proti, gardas konfektes dzintara veidolā. Tāpat Zāļu tirgū pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs iegādāties koka rotaļlietas un Leļļu mākslas muzejā darinātas lelles. Gan lielie, gan arī mazie tirdziņa apmeklētāji varēs ielūkoties, kā top patiesi meistardarbi - skaistākās lelles.

No plkst. 14.00 līdz 16.00 apmeklētājus priecēs un par gaidāmo svētku noskaņu rūpēsies leijerkastnieks. Kā vēsta sens latviešu ticējums - "ja cilvēks pieskaras leijerkastei, veiksme neatkāpjas ne par soli!".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV