Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Komentāri rakstam: Kā tapa Latvija (II)

jaunākie lejā

ha 22.11.2007. 18:41

un re kas iznaaca:
Māris Riekstiņš, bijušais komunists, Fizkultūras institūta absolvents un šā institūta komjaunatnes sekretārs, Maskavas nomenklatūras kadrs padomju laikā, kad strādāja par Jaunatnes Organizāciju Komitejas (faktiski komjaunatnes centrālkomitejas ārējo sakaru nodaļa, cieši saistīta ar KGB) vadītāja vietnieku.
Nevienā demokrātiskā valstī, piemēram, Rietumvācijā, bijušais fašists nevarētu būt ārlietu ministrs 17 gadus pēc kara, 1962. gadā. Tas NAV iedomājams ES un NATO valstī!!!

Izglītība: 1985. gadā beidzis LVFKI – sporta pedagogs. 1993. LU Juridisko fakultāti

• 1985. sācis strādāt LVFKI sporta spēļu katedrā

• 1983.–1985. gads – Fizkultūras institūta komjaunatnes komitejas (hilerjūgenda analogs)
sekretārs!!!

• 1987.–1991. – Jaunatnes organizāciju komitejas priekšsēdētāja vietnieks!!!

• 1991. gada dec. – 1993. – LR Ārlietu ministrijas sakaru referents

• 1993. gads – iecelts par Ārlietu ministrijas valsts sekretāru
Tieši valsts sekretārs Riekstiņš nespēja nodrošināt Latvijai labvēlīgu spriedumu lūžņos sagrieztā zviedru vraka lietā, jo tieši viņš par Latvijas pārstāvi šajā tiesā iecēla Kristīni Maļinovsku. Ārlietu ministrija viņa vadībā nespēja panākt, lai Zviedrija izdotu Latvijai savu pilsoni Bo Johansonu, kas Latvijā nobrauca divas policistes un par to nesaņēma sodu.

Riekstiņš kā Latvijas delegācijas vadītājs sarunās ar Lietuvu par jūras robežas līgumu, pakļaujoties Lietuvas spiedienam, nespēja panākt labvēlīgu risinājumu, par ko saņēma pamatotu Saeimas kritiku. Riekstiņa sievas Irēnas tūrisma firma "VIA Rīga" nodrošināja ministrijas darboņu ārzemju lidojumus, bet tas ir skaidrs interešu konflikts.

• 2004. – iecelts par Latvijas vēstnieku ASV. ASV mēdijos sasmērējies, kad vides aizsardzības aktīvisti aptur Riekstiņa mēģinājumu nozāģēt pie Latvijas vēstniecības augošu retu koku.

• 2006. gada februāris – iestājies Tautas partijā. Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), atstājot premjera biroja vadītāja amatu, 2007. gada novembrī saņēma kompensāciju aptuveni 2000 latu apmērā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV