Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes šogad pasniegs rekordlielu skaitu diplomu

Latvijas Universitātes, 22.06.2011. 09:50

Studijas Latvijas Universitātes Datorikas fakultātē (LU DF) šogad beigs un diplomus saņems 287 studenti, kas ir līdz ir lielākais diplomu skaits Latvijas Universitātes datorzinātņu programmās.

Diplomus saņems 287 studenti, no tiem 8 saņems doktora diplomu, 54 — datorzinātņu maģistra diplomu, 8 — otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības — vidusskolas informātikas skolotāja diplomu, 90 — datorzinātņu bakalaura diplomu un 127 — pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomu.

„Nupat atkal ieskatījos „galvu mednieku" firmas „Eiropersonāls" portālā un pārliecinājos, ka tautsaimniecība gaidīt gaida jaunos speciālistus — šorīt ir 122 darba piedāvājumi IT speciālistiem. Tā kā vismaz trim ceturtdaļām mūsu absolventu jau tagad ir darbs, skaidrs, ka augošo pieprasījumu pēc speciālistiem nevarēsim apmierināt un nākotnē tie būs jāgatavo vēl un vēl," stāsta Datorikas fakultātes dekāns profesors Juris Borzovs.

LU Datorikas fakultātes izlaidums notiks 30. jūnijā LU Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, plkst. 10.00.

Par Datorikas fakultāti

Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes mērķis ir sagatavot praktiskam darbam firmās un valsts iestādēs augsti kvalificētus eksportspējīgus darbiniekus un nodrošināt datorikas nozari ar akadēmiski izglītotiem, zinātniskam darbam sagatavotiem speciālistiem. LU Datorikas fakultāte sadarbībā ar LU Matemātikas un informātikas institūtu sniedz augstāko akadēmisko, kā arī profesionālo izglītību, un veic pētījumus datorzinātnē un informācijas tehnoloģijās.

Studijas ir organizētas pēc piramīdas principa četros līmeņos:

- koledžas līmenis, kurā jāsagatavo programmētāji un datoru tīklu administratori ar tādu zināšanu un prasmju līmeni, kas atbilst pirmā līmeņa augstākās profesionālās izglītības standartu prasībām,
- bakalaura līmenis, kurā jāapgūst ne tikai programmēšana, bet arī projektēšana un sarežģītu programmu sistēmu izstrāde,
maģistra līmenis, kurā jāiemācās analizēt un projektēt lielas sistēmas, kā arī vadīt projektus,
- doktora līmenis, kurā jāsagatavo augstākās kvalifikācijas speciālistus lielu un sarežģītu projektu izstrādei un darbam augstskolās.

Studijas dod izglītību piecos datorikas virzienos (specializācijās):

- Datorzinātne, studijās ietverot datorzinātnes matemātiskos pamatus, sistēmu modelēšanu un mākslīgā intelekta problēmas.
- Informācijas tehnoloģijas, ietverot datoru tīklu un klasteru projektēšanu un ekspluatāciju, skaņas un attēlu apstrādi.
Informācijas sistēmas, galveno uzmanību veltot Datu bāzu pārvaldības sistēmām, informācijas sistēmu projektēšanai, realizācijai un uzturēšanai.
- Programmatūras inženierija, galveno uzmanību veltot programmēšanai un programmatūras ražošanai, ieskaitot iegultās sistēmas.
- Datoru inženierija, kas ietver elektronisku iekārtu projektēšanu un ražošanu.

Datorikas studenti jau otrajā kursā tiek nodrošināti ar iespēju darboties praktiski — doties praksē uz kādu no uzņēmumiem un pierādīt savas teorētiskās zināšanas. Datorikas fakultātes studenti katru gadu piedalās apmaiņas programmās, kas piedāvā studentiem iespēju no 3 mēnešiem līdz pilnam akadēmiskajam gadam studēt kādas citas valsts augstskolā. Fakultātei ir sadarbība ar ASV, Beļģijas, Itālijas, Kanādas, Japānas, Vācijas un Zviedrijas augstskolām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV