Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Liepājā notiks līdz šim krāšņākie Jūras svētki

Krista Kalnarāja, 27.06.2011. 10:48

Ja mazākie piejūras novadi svin zvejnieku svētkus, tad Liepāja jau vairāku gadus piedāvā plašu un noteiktai tematikai veltītu Jūras svētku programmu. Šogad tieši Jūras svētkos – 9. jūlijā noslēgsies 16. Starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs „Pilsēta un jūra", bet 8. un 9. jūlijā jau piekto reizi Liepājā norisināsies starptautiskais ielu teātru festivāls „Zeme.Debess.Jūra".
Liepājā notiks līdz šim krāšņākie Jūras svētki

Jūras svētku svinības Liepājā tradicionāli sāksies ar piemiņas brīdi pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem pulksten 11:00.

No pulksten 12:00 sāksies dažādas stafetes un atrakcijas, kas raksturīgas tieši Jūras svētkiem – virves vilkšana, mucas ripināšana, zābaka mešana un citas. Sporta spēļu norisi organizē „Red Sun Buffet" un aicina jau šobrīd pieteikt komandas, aizpildot pieteikuma anketu mājas lapā www.liepajaskultura.lv.

Pulksten 12:00 Liepājas promenādē tiks atklāta 16. Starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra „Pilsēta un jūra" noslēguma izstāde.

Interesentiem, kas savlaicīgi pieteiksies Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, būs iespēja 9. jūlijā pulksten 12:00 un 14:00 doties ekskursijā uz Loču torni.

Savukārt Liepājas muzejs promenādes galā esošajā angārā pulksten 13:00 atklās izstādi, kurā improvizētā veidā tiks eksponēta daļa unikālās zvejniecības un jūrniecības kolekcijas. Izstāde būs apskatāma gandrīz divas nedēļas.

Paralēli šīm aktivitātēm šogad Jūras svētki Liepājā balstās idejā par lielās ēdienu parādes norisi pilsētas promenādē. Idejas realizēšanā iesaistās projekta „Lielā ēdamiela" organizētāji, tāpēc uzņēmēji tiek aicināti mājas lapā www.liepajaskultura.lv sadaļā „Jūras svētki" iepazīties ar „Lielās ēdamielas" nolikumu un iesaistīties tās norisē.

Savukārt tie tirgotāji un pārtikas ražotāji, kas gatavi nodrošināt tikai pārtikas preču tirdzniecību, aicināti pieteikties Liepājas Kultūras pārvaldē, aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama mājas lapā www.liepajaskultura.lv sadaļā „Jūras svētki". Anketu jāsūta uz e-pasta adresi: ilze.dimza@dome.liepaja.lv.

No pulksten 14:00 Liepājas promenādē norisināsies 5. Starptautiskais ielu teātru festivāls „Zeme. Debess. Jūra". Šogad tas pulcēs dalībniekus no astoņām dažādām Eiropas valstīm: Baltkrievijas un septiņām ES dalībvalstīm – Vācijas, Itālijas, Nīderlandes, Somijas, Polijas, Lietuvas, Latvijas.

No pulksten 17:00 uz kuģa „Namejs" notiks Liepājā mītošo mazākumtautību biedrību veltījuma koncerts, bet pulksten 19:00 sāksies svētku balle ar Ivo Fominu un Liepājas pūtēju orķestri.

Ar visu Liepājas Jūras svētku norisi detalizēti iespējams iepazīties mājas lapā www.liepajaskultura.lv sadaļā „Jūras svētki".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV