Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Stipendiju konkursā Latvijas Izcilnieki 2011 saņemti teju 1000 pieteikumu, visvairāk - sporta kategorijā

Tija Ezeriņa, 28.06.2011. 12:10

Konkursā Latvijas Izcilnieki 2011 saņemti teju 1000 pieteikumu, lai cīnītos par Maxima stipendijām. Visplašāk pārstāvēta sporta un veselības kategorija, savukārt vispasīvāk – sabiedrisko aktivitāšu kategorija. Visvairāk iesniegumu saņemts no Rīgas, Latgales un Vidzemes skolēniem.

Latvijas Izcilnieki 2011 stipendiju konkursā var piedalīties ikviens mūsu valsts 4.-11.klases skolēns, kuram ir kādi būtiski sasniegumi kādā no piecām kategorijām – eksaktās vai humanitārās zinātnes, mākslas, kultūras un radošā joma, sporta un veselības joma, kā arī sabiedriskās aktivitātes.

Pašlaik norisinās pretendentu iesniegumu caurskatīšana un atlase, norisinājušās arī pirmās žūrijas sēdes. Kopumā katrā kategorijā tiks izvirzīti deviņi labākie – kopā 45 pusfinālisti.

Jāatgādina, ka kopējais Maxima stipendiju fonds ir 9000 latu. Otrās kārtas pieci labākie skolēni katrs saņemts 1000 latu stipendiju, vēl 100 latu stipendiju pārējie 40 jaunie talanti.

„Arī šogad esam saņēmuši ļoti daudz lielisku pieteikumu, kuros atspoguļoti tikpat lieliski sasniegumi. Varētu pateikt, ka iesniegto darbu kvalitāte ir uzlabojusies, tādēļ žūrijai nebūs viegli izvēlēties 45 pusfinālistus. Otrās kārtas dalībniekus izziņosim 11.jūlijā, kad arī sāksies tautas balsošana. Aicinu ikvienu sekot līdzi informācijai konkursa mājaslapā www.latvijasizcilnieki.lv", skaidro Ivars Andiņš, Maxima Latvija preses sekretārs un stipendiju konkursa žūrijas loceklis.

Dominē sports un eksaktās zinātnes

Stipendiju konkurss norisinās jau otro gadu. Līdzīgi kā pērn šogad visvairāk pieteikumu saņemts sporta un veselības un eksakto zinātņu kategorijā – attiecīgi 31% un 26% iesniegumu ir tieši šajās jomās.

Pēc tam popularitātes ziņā seko mākslas, kultūras un radošā joma (22%), tad humanitārās zinātnes (18%), savukārt sabiedriskajās aktivitātēs tika saņemti tikai pieci pieteikumi.

Ņemot vērā lielo aktivitāti sporta kategorijā, konkursa nolikumu, kā arī nelielo pieteikumu skaitu sabiedrisko aktivitāšu kategorijā, konkursa organizatori izlēma šajā kategorijā pretendentus uz stipendijām neizvirzīt. Tādējādi papildu iespējas saņemt stipendiju būs tiem jauniešiem, kas startējuši sporta un veselības jomā.

Aktīvākie pieteikumu iesniedzēji – rīdzinieki, latgalieši un vidzemnieki

Vēl pagājušajā gadā vislielāko aktivitāti izrādīja vidzemnieki, savukārt šogad īpaši izcēlušies Rīgas un Pierīgas skolēni, no kuriem saņemti 37% iesniegumu, attiecīgi no Vidzemes un Latgales reģiona saņemti 17% iesniegumu.

Pēc tam seko Zemgales reģiona skolēni (15%), tad Kurzemes – 14%.

Vidzemē visaktīvāk pārstāvēta Burtnieku novads, Cēsis, Madonas pilsēta un novads, Smiltenes novads un Valmiera; Latgalē – Daugavpils, Rēzeknes pilsēta un novads un Riebiņu novads; Zemgalē – Jelgavas pilsēta un novads, Tērvetes novads, Iecava un Vecumnieku novads.

Latvijas Izcilnieki stipendiju konkurss sadarbībā ar Maxima Latvija, telekompāniju Latvijas Nacionālā Televīzija, radio SWH, uzdevumi.lv, e-klase.lv norisinās jau otro gadu. Tāpat projektu atbalsta žurnāls Marta, Sīrups, izdevniecība Rīgas Viļņi un prāta spēļu veikals Ludo.

Šā projekta mērķis ir veicināt jauniešu izaugsmi un stipro pušu attīstību, kā arī iedvesmot citus sasniegt aizvien jaunas virsotnes.

Savukārt iegūt papildu informāciju vai risināt ar projektu saistītos neskaidros jautājumus ikviens var, rakstot uz e-pastu latvijasizcilnieki@latvijasizcilnieki.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67844422.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV