Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

LU Sociālo zinātņu fakultātē akreditētas divas bakalaura studiju programmas

Kristīne Dalmatova, 05.07.2011. 10:24

29. jūnijā Augstākās izglītības programmu akreditācijas komisija uz nākamajiem sešiem gadiem akreditēja 16 Latvijas Universitātes studiju programmas, tostarp Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) bakalaura studiju programmas "Komunikācijas zinātne" un "Politikas zinātne".

Komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programmas direktore prof. Inta Brikše pastāstīja, ka Komunikācijas studiju nodaļa kopā ar vieslektoriem, kas programmā docē profesionāli nozīmīgus kursus, jau no pagājušās vasaras ir gatavojusies akreditācijai: "Mēs intensīvi diskutējām un strādājām, lai programmas saturā un struktūra ietvertu mediju, žurnālistikas, sabiedrisko attiecību un reklāmas jaunās attīstības tendences un arī prasības. Un programmā ir izdevies sabalansēt stipras akadēmiskās studijas ar labām profesionālo studiju iespējām un arī izveidot radošu un uz izaicinājumiem gatavu pasniedzēju komandu. Turpmākā programmas attīstība lielā mērā būs atkarīga no LU politikas - sekmēt studiju kvalitātes attīstību ar adekvātu finansējuma nodrošinājumu programmu realizācijai."

Studiju programma augstu novērtēta arī no nozares profesionāļu un darba devēju puses. Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību profesionāļiem novērtējumā uzsver, ka "programma nodrošina kvalitatīvu piedāvājumu atbilstoši Eiropas komunikācijas zinātnes tradīcijām un atbilstības līmenim, kā arī studiju augstākā līmeņa programmu mūsdienu praksei."

Paplašinot sadarbību ar nozares speciālistiem, šogad noslēgti arī sadarbības līgumi starp LU SZF Komunikācijas studiju nodaļu un Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociāciju, Latvijas Reklāmas asociāciju, nozares portālu 7 GURU un Nacionālo Kino centru.

Teorētiskās studijas un praktiskā specializācija konkrētā profesionālā jomā nodrošina programmas absolventiem plašas iespējas darba tirgū: sākot ar darbu medijos, sabiedrisko attiecību un reklāmas uzņēmumos, kā arī uzņēmumu, valsts un pašvaldību institūciju un nevalstisko organizāciju struktūrās un beidzot ar individuālu projektu izstrādi vai komunikācijas atbalsta un pakalpojumu sniegšanu.

Vieni no pēdējiem projektiem studentu radošā potenciāla attīstībai un praktisko iemaņu trenēšanai ir multimediju platforma www.mansmedijs.lv un studentu televīzija Kivi TV www.kivitv.lv, kas ieguvušas labu atpazīstamību un spēj veicināt profesionālas diskusijas par dažādiem jautājumiem.

Politikas zinātnes bakalaura studiju programmas direktore asoc.prof. Daina Bāra pastāstīja, ka tieši no spējas profesionāli pārvaldīt valsti un sociālos procesus, būs atkarīga gan ES, gan Latvijas tālākā virzība, tāpēc "Politikas zinātnes programma piedāvā apgūt daudzpusīgo sabiedrības dzīvi, cilvēku un valsts savstarpējās attiecības radošu un uz izaicinājumiem gatavu pasniedzēju komandas vadībā, kas paši demonstrē spēju veiksmīgi augt līdzi mainīgajai pasaulei."

Studiju programmas mērķis ir gatavot Latvijas sabiedrības, valsts un pašvaldību vajadzībām akadēmiski izglītotus un profesionāli kvalificētus politologus. Tā kā programma tiek īstenota, ņemot vērā ES pieņemto stratēģiju Eiropa 2020, tad liela uzmanība studiju procesā tiek pievērsta arī sabiedrības attīstības un izaugsmes jautājumiem..

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) augstu novērtē programmas aktualitāti un nozīmīgumu, paužot, ka ir "gandarīti, ka regulāri tiek rīkotas tikšanās ar darba devējiem, lai apspriestu studiju programmas pašnovērtējuma ziņojumus, kā arī iegūtu atgriezenisko saiti no darba tirgus". Viņuprāt, īpaši jāizceļ ir programmas centieni apvienot teorētiskās zināšanas ar praktisko iemaņu apguvi, kas tiek realizēts kombinējot mācību un zināšanu apguves formas, tostarp arī studiju braucienus un e-apmācību izmantošanu.

Tā kā studiju vide nodrošina vispusīgu un stabilu akadēmisko un profesionālo kompetenci, tad darba iespējas programmas absolventiem ir visai plašas - valsts pārvalde, likumdevēja institūcijas, Prezidenta kanceleja, nevalstiskās organizācijas, biznesa struktūras, lobēšanas organizācijas, pašvaldības, aģentūras, mediji, politisko konsultāciju bizness, politiskās organizācijas gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, Eiropas Savienības institūcijas, NATO, ANO un daudzas citas.

Politikas zinātnes bakalaura studijas nodrošina tās absolventu gatavību ne tikai darba tirgum, bet arī izglītības turpināšanai maģistrantūras un doktorantūras līmeņa studijās.

29.jūnijā Augstākās izglītības programmu akreditācijas komisija uz nākamajiem 6 gadiem līdz 2017.gada 31.decembrim akreditēja kopumā 16 Latvijas Universitātes (LU) studiju programmas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV