Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgas svētkos koncertēs „Bi - 2" un Diāna Arbeņina kopā ar grupu „Nočnije Snaiperi"

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 10.07.2011. 12:43

Rīgas svētku ietvaros, 19. augustā, „Arēnā Rīga" notiks koncerts, kurā uzstāsies rokgrupa „Bi – 2" un Diāna Arbeņina kopā ar grupu „Nočnije Snaiperi". No pirmdienas, 11. jūlija, „Biļešu servisa" kasēs un interneta vietnē: www.bilesuserviss.lv tiek uzsākta biļešu tirdzniecība uz šo koncertu. Pirmais tūkstotis biļešu maksās tikai divus latus, pēc tam to cena būs lielāka.
Rīgas svētkos koncertēs „Bi - 2" un Diāna Arbeņina kopā ar grupu „Nočnije Snaiperi"

Rīgā jau vairākkārt ir uzstājusies viena no populārākajām Krievijas rokgrupām „Bi - 2", tāpat kā Diāna Arbeņina kopā ar „Nočnije Snaiperi", un tās dalībniekiem Rīga ir kļuvusi par vienu no iemīļotākajām pilsētām. Mūziķu koncerti vienmēr bijuši plaši apmeklēti. Arī šoreiz skatītājiem būs lieliska iespēja novērtēt gan mūziķu jaunāko veikumu, gan dziedāt līdzi iemīļotākajiem hītiem, kas radīti pirms vairākiem gadiem. Protams, neizpaliks arī dažādi muzikāli pārsteigumi un plaša lielisku emociju gamma.

Rokgrupas „Bi – 2" un Diānas Arbeņinas, kura uzstāsies kopā ar grupu „Nočnije Snaiperi", koncertu Rīgas svētku laikā atbalsta Rīgas dome un AS „Rietumu Banka".

Rīga šogad svin 810 gadu jubileju, un no 19. augusta līdz 21. augustam plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi. Visi laipni aicināti uz lielkoncertu Mežaparkā „Meistars. Dziesma. Leģenda.", uz trešajiem Rīgas dejotāju svētkiem Ķīpsalā, uz Pasaules līmeņa sporta aviācijas sacensībām (EAF RIGA/FAI-2011), varēs piedalīties un līdzdarboties ielu svētkos un apmeklēt tradicionālos un jaunizveidotos pasākumus 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.

Par grupu BI-2

Grupas „Bi-2" stāsts aizsākās 1985. gadā, diviem pusaudžiem Ļovam un Šuram satiekoties uz Minskas teātra studijas „Rond" skatuves. Abi no sirds aizrāvās ar mūziku, un 1988. gadā radās grupa „Bratja po oružiju", kas vēlāk tika pārdēvēta par „Bereg Istini" un vēl pēc laika ieguva savu tagadējo nosaukumu. 2000. gads ir nozīmīgs ar to, ka „Bi-2" piedalās kulta filmas „Brat - 2" skaņu celiņa veidošanā, un dziesma „Polkovniku ņikto ņe pišet" padara to ļoti populāru ne vien Krievijā, bet arī ārpus tās robežām, tai skaitā, Latvijā. 2004. gadā kopā ar grupu „Prāta Vētra" top dziesma „Skoļzkije uļici", kas vairākus mēnešus turas Latvijas mūzikas hitparāžu virsotnēs un ir viena no vispopulārākajām gada dziesmām. „Bi-2" sadarbojusies arī ar vairākām citām grupām un izpildītājiem – to vidū ir grupas „Agata Kristi" un „Splin", un protams arī D. Arbeņina kopā ar „Nočnije Snaiperi".

Par Diānu Arbeņinu un grupu „Nočnije snaiperi"

Grupa „Nočnije Snaiperi" izveidota 1993. gada augustā un sākotnēji tā darbojusies tikai kā Diānas Arbeņinas un Svetlanas Surganovas akustiskais duets. 1998. gadā iznāca pirmais grupas dubultalbums, un jau drīz abas mūziķes devās plašā koncertturnejā pa Krieviju un ārpus tās robežām. 1999. gadā „Nočnije Snaiperi" nolēma pieaicināt basģitāristu un bundzinieku. Abu jauno dalībnieku pieredze deva iespēju grupai citādi uzlūkot savas iepriekš komponētās dziesmas, kā arī radīt nākamās vēl nebijušā kvalitātē. 2002. gadā no grupas atvadījās Svetlana Surganova. Savukārt D. Arbeņina 2004. gadā kļuva par jaunatnes prēmijas „Triumfs" laureāti par sasniegumiem literatūras un mākslas jomā – viņa izdevusi vairākas grāmatas un pati veidojusi arī to ilustrācijas. 2005. gadā D. Arbeņina piedalījās grupas „Bi – 2" projektā „Ņečotnij voin", kopā ar Ļovu izpildot dziesmu „Medļennaja zvezda". Sadarbība ar „Bi - 2" attīstījās, kopā ar Šuru ierakstot kompozīciju „Iz-za meņa", kā arī 2007. gadā strādājot pie projekta turpinājuma. 2010. gadā D. Arbeņinai piedzima dvīnīši, tomēr viņa atgriezās uz skatuves jau drīz pēc bērnu dzimšanas, un grupa atkal dodas plašās koncertturnejās.

Publicitātes foto, grupa BI-2

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV