Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Radio NABA raidījumā „Zinātnes vārdā" par ūdeņraža tehnoloģijām

LU Preses centrs, 11.07.2011. 10:59

Otrdien, 12.jūlijā, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes radio NABA (93,1 FM) raidījumā „Zinātnes vārdā" viesosies LU Cietvielu fizikas institūta vadošais pētnieks, Latvijas Ūdeņraža asociācijas valdes priekšsēdētājs Dr.phys. Jānis Kleperis un Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes dekāns, asociētais profesors Dr.sc.ing. Oskars Krievs.

Pasaulē ievērojami ir augusi interese par ūdeņraža degvielas šūnu jeb kurināmā elementu izmantošanu enerģijas iegūšanai koģenerācijas stacijās gan šo tehnoloģiju augstās efektivitātes, gan arī ekoloģisku apsvērumu dēļ. Šīs tehnoloģijas izmantojamas gan elektrības uzkrāšanā un ieguvē, gan apkurē, gan arī autotransportā. Ūdeņraža tehnoloģiju demonstrācijas projekti Latvijā ļauj integrēt pasaules līmeņa izstrādes alternatīvo enerģiju jomā ar vietējo zinātnieku un inženieru inovatīvajiem risinājumiem enerģētikā, materiālzinātnēs un elektrotehnikā.

Sākot no šī gada 5.aprīļa raidījums „Zinātnes vārdā" radio NABA ēterā skan katru otro otrdienu un iepazīstina klausītājus ar Latvijas zinātnieku pētījumiem, eksperimentiem un jaunatklājumiem. Tajā zinātnieki tiek iztaujāti arī par viņu akadēmisko un praktisko ikdienu — lekciju sagatavošanu un pasniegšanu, studentu darbu vadīšanu, sadarbību ar valsts institūcijām vai privātajiem partneriem. „Zinātnes vārdā" ļauj uzzināt, ar ko nodarbojas dažādu nozaru Latvijas zinātnieki, mēģinot runāt par zinātnieku darbu, sasniegumiem un grūtībām visiem saprotamā un aizraujošā veidā. Raidījumā jau ir viesojušies LU zinātņu prorektors prof. Indriķis Muižnieks, LU Astronomijas institūta pētnieks Ilgonis Vilks, LU Ķīmiskās fizikas institūta vadošā pētniece Gunta Ķizāne un citi.

Raidījuma vadītāji: Ilze Klepere, Jānis Daugavietis, Sandris Mūriņš un Anna Platpīre. Šoreiz diskusiju vadīs Ilze Klepere un Sandris Mūriņš.

Radio NABA: http://www.radionaba.lv/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV