Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Liepājā notiks otrais tvīda brauciens

Latvijas Veclaiku divriteņu klubs, 14.07.2011. 13:52

30. jūlijā Liepājā notiks jau otrais tvīda brauciens, ko atbalstīs Latvijas Veclaiku divriteņu klubs ar domubiedriem. Pasākums, kas pagājušogad ieguva lielu skatītāju un dalībnieku atsaucību, šogad tiks papildināts ar muzikālām, video un velo performancēm, lekciju par velo rūpniecību Liepājā un pat riteņu un to detaļu izsoli, kas kļūs par vēl nebijušu pasākumu Liepājā.
Liepājā notiks otrais tvīda brauciens

Tvīda brauciens sāksies plkst. 14:00 Rožu laukumā un turpināsies iepriekšējā gadā apgūtajā maršrutā Lielā iela – Graudu iela – Kūrmājas prospekts – Bites iela – Peldu iela – Liepu iela – Kr. Barona iela – Dzintara iela – Rožu iela – Ūliha iela – Jūrmalas iela – Ezera iela – Ganību iela – Kungu iela – Bāriņu iela – K. Zāles laukums – Jūras iela – Promenāde. Brauciens tiks papildināts ar muzikālām starpspēlēm. Kā uzsver pasākuma organizētāji, tvīda braucienā aicināti piedalīties visi liepājnieki, aktīvie velobraucēji, neatkarīgi no riteņa izmēra, vecuma vai dizaina. Lai braucienu padarītu košāku, dalībnieki aicināti pucēties tērpos, kas pieskaņoti velosipēdam vai šī gada pasākuma tematikai – „Medūza". Pasākuma noslēgumā labākais tērps un ritenis tiks apbalvoti.

Tvīda brauciena laikā tā dalībnieki ir atbildīgi par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un drošību, tādejādi rādot, ka riteņbraucējs ir laipns un uzmanīgs satiksmes dalībnieks.

Pasākuma mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni un toleranci par velosipēdistiem kā sabiedrības daļu un pilntiesīgas satiksmes sastāvdaļu. Tādēļ liepājnieki ir aicināti būt aktīviem un piedalīties tvīda braucienā, parādot gājējiem, auto braucējiem un pilsētas viesiem, ka esam sportiska, zaļi domājoša un radoša pilsēta, kurā tiek realizētas pārdrošas un košas idejas.

Pēc tvīda brauciena notiks vairākas aktivitātes, to skaitā riteņu un to detaļu izsole par ziedojumiem. Daļa izsolē iegūto līdzekļu tiks novirzīti riteņu novietnes izveidei Liepājā. Notiks arī vairākas velo performances – liepājnieki, kas apguvuši interesantas braukšanas tehnikas, šajā dienā aicināti tās atrādīt arī pārējiem pasākuma dalībniekiem!

Pasākuma noslēgumā ar gaismas un skaņas palīdzību, piedaloties meksikāņu multimediju māksliniekam Xavier Cozar, ir plānota instalācijas objekta „Medūza" eksponēšana, kas notiks pie jūras, netālu no pludmales bāra „Red Sun Buffet". Par muzikālo noformējumu pasākuma laikā rūpēsies mūziķis Oleksijs Demčenko ar draugiem. Muzikālā apvienība sola vakara gaitā sagādāt arī īpašu pārsteigumu pasākuma apmeklētājiem.

Tvīda braucienā piedalīsies un to atbalsta Latvijas Veclaiku divriteņu klubs, Kurzemes Biznesa inkubators, bārs „Red Sun Buffet", Aleksis, Gundars, Elga, Havjērs, Kristīne, „Vides Māja", Andris Prigičevs un citi domubiedri.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV