Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Atklāta trešā vasaras skola kognitīvajās zinātnēs

LU Preses centrs, 19.07.2011. 10:29

No 18. līdz 28. jūlijam Latvijā, Pumpuros, norisinās Trešā starptautiskā vasaras skola Kognitīvajās zinātnēs un semantikā, kuru organizē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Kognitīvo zinātņu un semantikas centrs sadarbībā ar Kanzasas Valsts Universitāti (ASV) un Toronto Universitāti (Kanāda).

Vasaras skola, kas jau trešo gadu pulcē ASV un citu valstu vadošos kognitīvo zinātņu speciālistus, ir nozīmīgs ieguldījums kognitīvo zinātņu un semantikas starpdisciplinārajiem pētījumiem un studijām Latvijā. Vasaras skolā piedalīsies studenti no dažādām valstīm, to vidū konkursu dalībai izturējuši arī trīs studenti no Latvijas - LU SZF Komunikācijas zinātnes doktoranti Ieva Beitika, Gita Siliņa un Jānis Pencis.

Šogad vasaras skolas tēma ir Deivids Leviss (David Lewis) un viņa uzskati par valodu un prātu, kas kopš 1960. gadiem bijuši par pamatu šo tēmu virzībai filozofijas literatūrā.

Vasaras skolā piedalīsies mācībspēki no izcilākajām ASV, Lielbritānijas un Kanādas universitātēm: Oksfordas (University of Oxford, Lielbritānija), Deivisa Kalifornijas (UC Davis, ASV), Toronto (University of Toronto, Kanāda), Ziemeļrietumu (Northwestern University, ASV), Raisa (Rice University, ASV), Prinstonas (Princeton University, ASV) un Sentluisas Vašingtonas Universitātes (Washington University in Saint Louis, ASV). Starp pasniedzējiem īpaši jāatzīmē tādi vieslektori kā Cians Dorrs (Cian Dorr), Mišels Glanzbers (Michael Glanzberg), Benjs Helli (Benj Hellie), Pīters Ludlovs (Peter Ludlow), Keisijs O'Kallahans (Casey O'Callaghan), Gideons Rosens (Gideon Rosen) un Džiliana Rasella (Gillian Russell).

Trešo starptautisko vasaras skolu Kognitīvajās zinātnēs un semantikā rīko LU SZF Kognitīvo zinātņu un semantikas centrs ar Latvijas Universitātes, Makmāstera Universitātes Kanādā un Kanzasas Valsts Universitātes ASV finansiālu atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV