Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīga 810 gadu jubilejā saņems apsveikumus no visas pasaules

Elīna Dambekalne, 19.07.2011. 14:26

Šogad no 19. līdz 21. augustam Rīga svin 810 gadu jubileju, kad ne tikai rīdzinieki ir sagādājuši pilsētai pārsteigumus, bet arī pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Krievijas, Ķīnas, Japānas, Indonēzijas, Turcijas, Nīderlandes, ASV un citām valstīm viesosies Rīgā, lai sveiktu pilsētu svētkos.
Rīga 810 gadu jubilejā saņems apsveikumus no visas pasaules

20. augustā Doma laukumā tiks atklāta rekonstruētā Rīgas Biržas ēka - Ārzemju mākslas muzeja jaunā mājvieta. Pasākums "Rīgas Biržas stāsti" sāksies ar koncertu, kurā muzicēs Ķīnas operas mākslinieki no "Suzhou Kunqu Opera Troupe", Gamelānu mūzikas grupa no Indonēzijas "The Sekar Irama", "Konya Turkish Tasawwuf Music Ensemble" no Turcijas, Tallinas Nommes mūzikas skolas simfoniskais orķestris, Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris, kā arī Nīderlandes un Lietuvas džeza mūziķu apvienība "Džeza kombo".

Pasākumā "Imanta - vieta ar vārdu" norisināsies Kultūras un atpūtas centra "Imanta" un Brēmenes tautas nama "Weserterrassen" kultūras kopprojekts bērniem "Krustceles". Tajā satiksies bērnu popgrupa "Tu un es" un hip hop grupa "Mazie resgaļi" ("Kleine strolche"). Mazie mākslinieki priekšnesumā apvienos dziesmas, dejas, akrobātikas, pantomīmas un ielas teātra elementus

Kā jau ziņots Rīgas svētku ietvaros, 19.augustā, "Arēnā Rīga" notiks koncerts, kurā uzstāsies rokgrupa "Bi - 2" un Diāna Arbeņina kopā ar grupu "Nočnije Snaiperi".

Šogad sadarbībā ar Prāgas kultūras departamentu svētku programmu kuplinās arī Prāgas diksilends, kura uzstāšanos varēs vērot vairākās vietās Rīgā.

Viņus arī varētu nosaukt par māksliniekiem - Rīgas svētku laikā debesīs virs Daugavas akvatorijas starp Salu un Dienvidu tiltu profesionālie piloti no Lietuvas, Lielbritānijas, Spānijas, Francijas, Krievijas, Somijas, Čehijas un ASV piedalīsies sacensības ar vairākiem posmiem un pārsteidzošiem priekšnesumiem. FAI (Federation Aeronautique Internationale - Starptautiskā Gaisa sporta federācija) Elite Aerobatic Formula ir īpašas gaisa akrobātikas jeb aerobātikas sacensības, kurās piedalās labākie no profesionālajiem pilotiem.

Savukārt unikāli Latvijas restauratoru darbi un reti autobūves eksemplāri Starptautiskajā seno spēkratu salidojumā "Rīga Retro 2011", kurā šogad uzsvars tiek likts uz seno kravas, militāro un speciālās tehnikas automobiļiem. Salidojumā piedalīsies ap simts seno spēkratu no Lietuvas Igaunijas, Krievijas un citām valstīm.

Rīgas dome pateicas Rīgas svētku organizēšanas sadarbības partneriem - Rīgas Brīvostas pārvaldei, nodibinājumam "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs", AS "Rietumu Banka", Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībai "BT1".

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv - tagad arī angļu un krievu valodā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV