Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Sabiles Vīna svētki 2011

Marta Bumbiera, 20.07.2011. 15:25

No 29. līdz 31. jūlijam Sabilē norisināsies ikgadējie Sabiles Vīna svētki. Arī šogad svētkos būs iespēja degustēt vīnu no ziemeļu klimatā audzētām vīnogām, kā arī iespēja nobaudīt citu vīndaru meistardarbus.
Sabiles Vīna svētki 2011

Svētku ietvaros norisināsies Baltijas un Skandināvijas valstu vīnkopju konference, būs iespēja iegādāties ne tikai dažādus daiļamatniecības un sadzīvē noderīgus izstrādājumus Vairoņa un Teklas biznesa aprindās, bet būs arī iespēja iegādāties mājas vīnus! Jau trešo gadu Sabilē tiks dots starts vīngliemežu skriešanās sacensībām, un pirmo reizi varēs vērot Sabiles kailgliemežu striptīzu. Būs aktīvi atraktīvs nošļūciens pa vīna putām „Sabiles bobsleja trasē", teatralizēts laivu brauciens pa Abavu. Viens no mākslinieciskākajiem priekšnesumiem būs ikgadēja Ugunsskluptūra, kas ir neaizmirstama mākslas performance ar milzīgu salmu konstrukciju, uguni, kustību un mūziku. Sabiles pilskalnā varēsim vērot saulrietu ar mūzikas skaņām vietējo mākslinieku sniegumā.

Visiem viesiem būs iespēja izrotāt savus spēkratus par godu svētkiem, un vēl daudzas citas rosīgas aktivitātes, kas katru gadu pulcē arvien vairāk interesentus gan vīna jomā, gan vienkārši humora cienītājus sabilnieku gaumē. Vīna degustācijas laikā noskaidrosim, kurš garšā kazas piena siers vislabāk sader ar kuru vīnu, jo garšas būs daudz un dažādas. Ar savu priekšnesumu pilsētas viesus iepriecinās folkloras un seno cīņu kopas „Vilkači. Svētku ballē dejosim kopā ar grupu Roja, savukārt noslēguma koncertā mūs priecēs Normunds Rutulis ar Vīna dvēseli. Svētku laikā būs ekskluzīva iespēja lidot ar gaisa balonu un redzēt Sabili no putna lidojuma!

Vīna svētki ir unikāli, un tiek svinēti par godu Sabiles Vīna kalnam – Sabilē atrodas vienīgais vīna kalns Latvijā, kā arī pasaulē, kas ir ierakstīts Pasaules Ginesa rekordu grāmatā kā vistālākā vieta uz ziemeļiem, kur aug vīnogas.

Unikāla pilsēta, unikāls kalns, unikāls vīns un unikāli svētki, ko ir vērts apmeklēt!

Vairāk informācija mājas lapā www.sabile.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV