Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Studenti ar valsts prezidentu runās par studentu kredītu sistēmu

Jurita Krūma, 25.07.2011. 09:58

Šodien plkst. 11:00 Latvijas Studentu apvienības (LSA) valdes pārstāvji tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Tikšanās ietvaros kā būtiskākais jautājums tiks pārrunāts Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) priekšlikums par ilgtermiņa studentu kreditēšanas ieviešanu.

25.jūlijā plkst. 11:00 prezidenta pilī noritēs Latvijas valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar LSA prezidentu Edvardu Ratnieku un apvienības valdes pārstāvjiem.

Vienojoties par kopīgu sarunu, Ratnieks izteicis Valsts prezidentam atzinību par to, ka Bērziņš noteicis izglītību kā valsts galveno šā brīža prioritāti. Kā galvenais sarunas virziens noteikta diskusija par SAK priekšlikumu ieviest ilgtermiņa studentu kreditēšanu. Tiek paredzēts, ka turpmāk studiju uzsākšanai ikvienam studentiem būtu jāņem kredīts, kura atmaksa būs atkarīga no absolventa atalgojuma līmeņa.

LSA pārstāvji aicinās prezidentu pievērst uzmanību SAK priekšlikumu negatīvajām sekām, kas nākotnē apdraudēs gan izglītības kvalitāti, gan pieejamību. Sarunas gaitā LSA arīdzan rosinās prezidentu izvēlēties neitrālus izglītības nozares sadarbības partnerus, jo īpaši veidojot SAK sastāvu, lai veicinātu sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju augstākās izglītības reformu virzībā un lai nozares politikā izvairītos no nelabvēlīgu lobiju ietekmes.

Tostarp LSA aicinās paātrināt Saeimā atbalstīto Augstskolu likuma grozījumu izsludināšanu, lai pēc iespējas ātrāk nozarē varētu ieviest grozījumos ietvertās izmaiņas, kā arī turpmāk SAK pārstāvjiem atbalstīt Izglītības un zinātnes ministrijas aicinājumu iesaistīties augstākās izglītības reformu virzībā.

LSA valdes pārstāvji cer uz turpmāku sadarbību ar valsts pirmo amatpersonu izglītības nozares attīstības veicināšanā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV