Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Otro gadu lielās lelles un talismani satiksies Rīgā

Diāna Supe, 27.07.2011. 09:56

28. augustā – īsu brīdi pirms skolas sākuma – Vērmanes dārzā valdīs jautra gaisotne, jo tur uz līksmu un krāsainu gājienu cauri pilsētas centram pulcēsies Latvijā mītošās lielās lelles un talismani - notiks otrais Lielo Leļļu un Talismanu gājiens. Piedalīties šajā gājienā aicināta ikviena lielā lelle, neatkarīgi no tā, kādu uzņēmumu vai preču zīmi tā pārstāv – svētku noskaņojumā nav vietas zīmolu cīņām - leļļu un talismanu galvenais uzdevums ir radīt prieku apkārtējos.
Otro gadu lielās lelles un talismani satiksies Rīgā

Šogad gājiena maršruts no Vērmanes dārza virzīsies cauri pilsētas centram un Vecrīgai, atkal noslēdzoties Vērmanes dārzā, kur, tāpat kā pirmajā Lielo leļļu un talismanu gājienā, norisināsies balsojums par skatītāju mīļāko un atraktīvāko gājiena dalībnieku. Vērmanes dārzā lielus un mazus gaidīs izklaides, atrakcijas, radošās darbnīcas un muzikāla programma.

Pasākuma idejas autore Elīna Purlāce stāsta: "Jau pirmajā gadā pārliecinājāmies, ka Lielo Leļļu un Talismanu gājiens ir fantastiska vieta un veids kā satikt un apmīļot jau labi zināmus un pavisam jaunus milzu leļļus un cik varens ir to draugu pulks, tādēļ arī šogad pirmā bērnu grāmatnīca Latvijā "Grāmatu Karuselis" aicina lielus un mazus doties pretī priekam un sajūsmai uz Lielo Leļļu un Talismanu gājiena dalībnieku satikšanās vietu Vērmanes dārzā 28.augustā. Roku rokā ar jaunajiem leļļu draugiem izstaigāsim Rīgu un skatīsim to prieka acīm. Gaidīsim katru un ikvienu - puikas un meitenes, māsas, brāļus, omi, tēti, mammu, auklīti, krustēvu, draugu, vectētiņu, krustmāti, māsīcas, brālēnus, kaimiņus, tantes un onkuļus, jaunkundzes un jaunskungus, audzinātājas un visus pārējos - jautri pavadīsim vasaru un izpriecāsimies pirms skolas sākuma."

Šis būs jau otrais lielo leļļu un talismanu gājiens Rīgā. Pirmais "Lielo Leļļu un Talismanu Gājiens" notika 2010. gada 21. augustā. Gājienā piedalījās aptuveni 50 lielās lelles. Gājiens sākās Bastejkalnā un noslēdzās 11.novembra krastmalā, kur apmeklētājiem bija iespēja satikt visus gājiena dalībniekus un pat nofotografēties ar tiem. Skatītāju balsojumā uzvarēja "Rīgas piena kombināts" talismans Lāsēns . Otro vietu ieguva "Kārums" vārniņas un trešajā vietā ierindojās "Pasaku nama" pelīte Džesika un kaķēns Toms.

Vairāk informācijas par "Lielo Leļļu un Talismanu gājienu" iespējams atrast mājas lapā talismani.lv, ikviens ir laipni aicināts vaicāt papildus informāciju veikaliņa "Grāmatu Karuseļis" meitenēm (t/c Spice, 2.st.,Rīgā, Lielirbes ielā 29), talismanu reģistrācija gājienam jau sākusies un turpināsies līdz 15. augustam. Lielo leļļu talismanu pieteikumi tiek gaidīti e-pastā diana@untitled.lv

Lielo leļļu un talismanu gājiena idejas autore ir Elīna Purlāce, pasākuma producents - pasākumu operators "UNTITLED productions".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV