Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jelgavā notiks 13. starptautiskais gaisa balonu festivāls 'LMT Kauss 2011'

Inta Poča, 02.08.2011. 09:17

Jelgavas iedzīvotājus un viesus no 11. līdz 14. augustam četru dienu garumā priecēs gaisa balonu festivāls "LMT Kauss 2011". Kā jau ierasts ikviens ir aicināts vērot gaisa balonu sacensības un īpašu balonu šovu, savukārt vakaros apmeklēt muzikālu izklaides programma.
Jelgavā notiks 13. starptautiskais gaisa balonu festivāls 'LMT Kauss 2011'

Jau tradicionāli festivāla programmas galvenā sastāvdaļa būs gaisa balonu pilotu sacensības – rīta un vakara lidojumi. Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā festivāla dalībnieki veiks sešus lidojumus, katrā no tiem pildot noteiktus uzdevumus. Labākais pilots saņems īpašu Festivāla kausu un galveno naudas balvu. Kopējais balvu fonds šogad ir 2900 eiro.

„Festivāls ir lieliska iespēja gaisa balonu pilotiem parādīt savas profesionālās prasmes sacensībās, savukārt skatītājiem – vienkopus redzēt daudz krāsainus balonus un to šovus. Gan mums pašiem, gan arī gaisa balonu pilotiem un festivāla apmeklētājiem šis pasākums ir kļuvis par neatņemamu vasaras sastāvdaļu, kas tiek ļoti gaidīts. Kā allaž ceram, ka laikapstākļi nepievils un visi ieplānotie lidojumi notiks," tā Jānis Nutovcs, gaisa balonu festivāla organizatora SIA "Holiday Party" direktors.

Festivāla apmeklētāji varēs vērot arī īpašus balonu šovus. Ceturtdien, 11. augustā, notiks gaisa balonu degļu šovs – pilotu parāde - bet 12. un 13. augustā pļavā pie Jelgavas pils – gaisa balonu nakts spīdēšana, iespēja tuvumā aplūkot balonus un novērtēt pilotu meistarību.

Neatņemama festivāla sastāvdaļa ir izklaides programma piektdienas un sestdienas vakaros no 18:00, kurā piedalīsies gan jauni, gan pazīstami mūziķi – Lauris Reiniks, Otra Puse, Musiqq, Kaža, Nikolajs Puzikovs, Credo, Apvedceļš u.c. Festivāla noslēgumā - 13. augusta vakarā – krāšņa, muzikāla gaisa balonu nakts spīdēšana un uguņošana.

Festivāls notiek jau 13.reizi, tas ir ceļojošs un iepriekš ir noticis Saldū, Talsos, Pedvālē, Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī, Cēsīs, Siguldā, Valmierā, Madonā un Rīgā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV