Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Senās pils svētki Dobelē

Antra Kārkla, 02.08.2011. 15:49

Sestdien, 6. augustā, Dobeles pilsdrupās notiks Senās pils svētki ar plašu kultūras programmu, kurā ietilpst tikšanās ar pilsdāmām un pilskungiem, teātra izrāde ar viduslaiku ainiņām, ekskursijas pa Dobeles pili, viduslaiku spēles, tirgus senā stilā, radošās teikas kopā ar teātra sporta jauniešiem, koncerts ar pūtēju orķestra „Dobele" un operdziedātāja Jāņa Apeiņa piedalīšanos un svētku balle.
Senās pils svētki Dobelē

Pirmo reizi Dobeles pils mūros kopā sajaukušies dažādi laiki un gadsimti. Senie pils mūri ļaužu dzīvi skatījuši jau no 14.gs. Visu šo laiku pils teritorija vairāk vai mazāk bijusi apdzīvota un izmantota. Šajā pārmaiņu laikā Dobeles pils dāmas aicina cienīt un godāt senos pils saimniekus un iedzīvotājus, vienalga, kura laika ļaužu tie būtu. Svētki- tas ir brīdis, kad izbaudīt pils mūru senatnīgo auru.

Savukārt visas dienas garumā (plkst. 11.00 – 17.00) Dobeles novada skaistāko dārzu saimnieki sagaidīs viesus un izrādīs savus dārzus (Klūgu ģimenes ainavu dārzs, Švanku ģimenes dārzs un Štelmaheru akmeņu dārzs, P.Upīša dārzs gida pavadībā, cimdu un koka skulptūru neparastais dārzs Bērzes pagastā „Lejnieki").

Ieeja pasākumā bez maksas.

Rīko: Dobeles Kultūras un sporta pārvalde, Dobeles pilsētas kultūras nams un Dobeles Novadpētniecības muzejs.

Atbalsta: Dobeles novada pašvaldība, Ilonas Stangas dārzniecība, Z/S Liepas, Kokaudzētava „Bīlasti" un Zaļenieku kokaudzētava.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV