Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Stopēšanas maratons šogad sāksies pie "LTV" Zaķusalā

Jānis Zariņš, 03.08.2011. 14:48

Stopēšanas maratons "Piedzīvojumu meklētājs 2011" šogad startēs no Zaķusalas 13.augustā un finišēs Kūku pagastā Krustpils novadā.

Sacensību organizators Jānis Zariņš no Aktīvā tūrisma portāla Pargajieni.lv pastāstīja, ka ir panākta vienošanās ar Latvijas Televīziju, lai šogad maratons varētu sākties Zaķusalā. Plānots, ka stopētāji pulcēsies ēkas pagalmā pie ieejas, kur 9:00 sāksies reģistrācija, bet jau 10:00 tiks dots starts šobrīd populārākajam šāda veida pasākumam Latvijā.

Kā radās šāds pasākums?

Jau pirms trim gadiem, kad Pargajieni.lv bija darbojies tikai dažus mēnešus, radās ideja pulcēt man līdzīgi domājošos stopētājus, lai popularizētu šo dzīvesveidu un reizē dalītos pieredzē šajā sabiedrībā pretrunīgi vērtētajā ceļošanas veidā.

Kāda ir šī pasākuma norise, dienaskārtība?

10:00 mēs dodam startu un tad stopētāji dodas ārpus Rīgas un sāk stopēt pa kādu no iepriekš izraudzītajiem trīs maršrutiem. Katrs maršruts ir dažādu grūtības pakāpi. Iesācēju klasē maršruts ir Rīga - Ogre - Skrīveri - Koknese - Jēkabpils - Laukezera dabas parks. Ikdienas stopētāju klasē Rīga - Ķekava - Ķegums - Jaunjelgava - Jēkabpils - Laukezera dabs parks, bet profesināļu meistarklasē Rīga - Jelgava - Bauska - Vecumnieki - Skrīveri - Viesīte - Jēkabpils - Laukezera dabas parks. Pa ceļam katrā no šīm pilsētām vai ciemiem ir jāveic kāds uzdevums vai jāatrod kāds kontrolpunkts un tikai tad var doties tālāk. Finišā nonākot visi iegūtie punkti un laiks tiks sasummēti un noteikts uzvarētājs. Protams, arī galapunktā būs dažādas atrakcijas, spēles un uzdevumi visas nakts garumā līdz pat nākošajam rītam.

Kā ir veicies iepriekšējās reizēs un kādēļ tagad tieši Zaķusala?

Divus gadus mēs sadarbojāmies ar tirdzniecības centru "Olimpia", kas rūpējas arī par balvām, bet šogad vēlējāmies mainīt šī pasākuma konceptu un turpmāk starts būs kādā interesantā, Latvijas vēsturē nozīmīgā vietā. Kā pirmo izraudzījāmies Zaķusalu un Latvijas Televīziju kā vietu, kur norisinājušies interesanti un valsts vēsturē nozīmīgi notikumi barikāžu laikā 1991.gada janvārī. Katru gadu mums ir bijuši ap 25 - 30 dalībnieki gan individuāli, gan komandās pa divi un jau ir izkristalizējušies tādi, kuriem šis pasākums jau ir tradīcija. Pirmajā gadā bija jāstopē uz Mazsalacu, bet pērn divās dienās jānokļūst Liepājā.

Vai pasākumam ir arī sponsori?

Iepriekš mums tādi bija, bet laikam krīzes iespaidā daudzi izvērtē, kam ziedot, ar ko sadarboties. Izskatās, ka šodien atkal populārāk ir vākt ziedojumus bērnunamiem un cilvēkiem ar dažādām veselības problēmām, tā spodrinot savu tēlu, bet atbalsts sportiskām un citām izzinošām aktivitātēm šodien nav liels. Tādēļ šogad atbalstītāju ir maz. Protams, tā kā pasākums ir bez maksas un galvenais nav balvas, par to stopētāji neskumst un pats būtiskākais ir, lai būtu interesanti pavadīts laiks. Pašlaik mūs ar savām čaklajām rokām ir piekrituši atbalstīt kustības Visu Latvijai! Jēkabpils jauniešu organizācijas jaunieši, kuri palīdzēs ar dažādām atrakcijām, spēlēm, arī kontrolpunktu veidošanu savā apkaimē. Ir panākta vienošanās ar mājas saldējuma ražotni Skrīveros SIA "Rozīne" un ar Jelgavas tūrisma informācijas centru, pie kuriem stopētājiem būs jāveic interesanti uzdevumi ceļā uz Jēkabpili. Protams, vislielākais paldies Latvijas Televīzijai un personīgi Edgaram Kotam un Jurim Kokorēvičam, ar kuru gādību mēs šogad varam startēt no Latvijas Televīzijas ēkas.

Kā var pieteikties tie, kuri vēl to nav izdarījuši?

Mājas lapā www.pargajieni.lv ir jāizlasa nolikumu, jāizvēlas maršrutu un jāsūta pieteikumu ar vārdu, uzvārdu, adresi, dzimšanas datiem (piedalīties drīkst tikai pilngadīgas personas), kontaktinformāciju uz janis@pargajieni.lv . Tāpat arī aicināti pieteikties uzņēmumi un citi interesenti, kuri vēlas mūs atbalstīt, vai būtu gatavi, ka pie viņiem kādām no minētājām pilsētām varētu iegriezties stopētāji kāda uzdevuma veikšanai.

Uz tikšanos 13. un 14.augustā stopēšanas maratonā "Piedzīvojumu meklētājs 2011".

Papildu informācija:

E-pasts: janis@pargajieni.lv

Mob.t. 26980327; 26045726

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV