Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Rīgas svētku ietvaros Tallinas ielas viesi gatavos dāvanas galvaspilsētai

Gunta Andersone, 04.08.2011. 09:10

20. augustā no pulksten 10:00 līdz 15:00 Rīgas svētku laikā Tallinas ielā norisināsies viens no interesantākajiem Rīgas svētku pasākumiem. Latvijas Kultūras koledžas studenti kopā ar Tallinas ielas un tās apkārtnes iedzīvotājiem gatavosies svētkiem – veidos apsveikumu, ierunās video sveicienu un posīsies svētkiem paši.
Rīgas svētku ietvaros Tallinas ielas viesi gatavos dāvanas galvaspilsētai

Tallinas ielā 71, Baltās pirts pagalmā, notiks jauno mūziķu koncerts. Tajā piedalīsies Kristaps Bedrītis, Kalvis Mālnieks, grupas "Alise Brīnumzemē'', "Mazie meža Dīvainīši", "Klibs Taurenis" un "Monologs divatā".

Baltā pirts veiksmīgi darbojas jau kopš 1908. gada un savā 100 gadu jubilejā piedzīvojusi vērienīgu restaurāciju, tikusi modernizēta un pilnveidota. Cik pirtī gājēju, tik kaislīgu patiesību par to, kā labāk pērties. Svētku dalībniekiem būs iespēja doties uz Balto pirti, par apmeklējumu maksājot simbolisku summu - Ls 1.00. No pulksten 10.00 līdz 15.00 pirts pagalmā varēs piedalīties pirts skrubju izgatavošanā, degustēt zāļu tējas. Darbosies rotu izgatavošanas darbnīca, fotosalons. Fotosalonā ikviens varēs bez maksas nofotografēties un tūlīt saņemt fotogrāfiju. Pirts pagalmā varēs apskatīt Latvijas Kultūras koledžas studentu fotoizstādi "Vannasistaba". Īpaši padomāts par mazajiem rīdziniekiem, kuriem būs iespēja meklēt „Rīgas zeltu", zīmēt savu Rīgu un vēl daudz dažādu aktivitāšu, lai arī viņi vēl vairāk iepazītu savu pilsētu - Rīgu.

Lai ikviens ir Dzejnieks! Tallinas ielas krustojumā ar Čaka ielu uzstāsies ielu muzikanti un notiks dzejas priekšlasījumi. Tāpat taps poēma – dāvana Rīgai, kuras rakstīšanā varēs piedalīties ikviens rīdzinieks. Poēmas pirmais lasījums notiks pasākuma noslēgumā Baltās pirts pagalmā apmēram 14.30.

Savukārt apsveikumu gleznu Rīgai zīmēs, krāsos, gleznos vietā, kur krustojas Tallinas un Krāsotāju iela. Šeit tiek gaidīti visi interesenti, kas vēlas ar krāsu un otu pieskarties baltam audeklam. Glezna taps pēc Latvijas Kultūras koledžas studentes Laimas Ūdres skices.

Pasākuma laikā rīdzinieku aktivitātes tiks dokumentētas, lai izveidotu videofilmu, ko varēs noskatīties 21.augustā Krastmalā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV