Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Grāmatnīcas „Globuss" uzsāk akciju dzīvnieku patversmes iemītnieku atbalstam

Viesturs Deksnis, 08.08.2011. 11:34

Šodien, 8. augustā, grāmatnīcās „Globuss" (Vaļņu ielā 26 un Dzirnavu ielā 67) tiek uzsākta skolas papīra izstrādājumu pārdošanas akcija ar mērķi atbalstīt Rīgas dzīvnieku patversmes „Dzīvnieku draugs" un Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes četrkājainos iemītniekus – no katra izdarītā pirkuma divus santīmus ziedojot dzīvnieku patversmei. Akcija notiks līdz jaunā mācību gada pirmajai nedēļai – 5. septembrim.

Akcija atbalstīt Rīgas dzīvnieku patversmju iemītniekus ir turpinājums šī gada pavasarī organizētajai makulatūras vākšanas kampaņai, kuras rezultātā vecās grāmatas, avīzes un citi papīra un kartona izstrādājumi tika nodoti otrreizējai pārstrādei, izgatavojot dažādus skolas papīra izstrādājumus – burtnīcas, klades, zīmēšanas un akvareļa albumus. Pērkot burtnīcas un klades, rīdzinieki pastarpināti ziedos divus santīmus patversmes dzīvniekiem. Savukārt, par saziedotajiem līdzekļiem mūsu mazajiem, nelaimē nonākušajiem draugiem – suņiem un kaķiem, tiks sagādāti medikamenti un pārtika.

Grāmatnīcās „Globuss", iegādājoties saviem bērniem nepieciešamās lietas jaunajam mācību gadam, kā arī vienlaicīgi palīdzot dzīvnieku patversmēm, būs nopērkamas speciāli izstrādātas, ar mūsu mazo draugu fotoattēliem un zīmējumiem noformētas, rūtiņu klades (48 lpp.), rūtiņu un līniju burtnīcas (18 lpp.), A4 un A3 formātu zīmēšanas albumi (30 lpp.), un A4 un A3 formātu akvareļu albumi.

Papildus visi akcijas pirkumu čeki virs pieciem latiem piedalīsies loterijā, kas notiks 6. septembrī, izlozējot galveno balvu – ģimenes biļeti uz Rīgas Zooloģisko dārzu.

„Mūsdienās, kad finanšu līdzekļu esamība ir kļuvusi par teju eksistenciālu jautājumu daudziem no mums, būtiski ir atbalstīt tos, kuri par sevi nespēj parūpēties. Kā zināms, tieši rudeņos, pirms aukstās ziemas, ir visvairāk pamestu dzīvnieku. Tāpēc ir lieliski, ka pastāv tādas dzīvnieku patversmes, kuras, neskatoties uz apstākļiem, rūpējas par nelaimē nonākušām radībām. Ir patiess prieks, ka arī grāmatnīcas „Globuss" sadarbībā ar rīdziniekiem var šajā procesā piedalīties un palīdzēt", atzīst Daina Balhina, SIA „Latvijas Grāmata" valdes priekšsēdētāja.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV