Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Studentu līderi izglītojas līderības un augstākās izglītības jautājumos

Jurita Krūma, 09.08.2011. 18:07

No 4. līdz 7. augustam Smiltenē aizvadīts Latvijas Studentu apvienības (LSA) ikgadējais „Līderu forums", pulcējot aktīvākos Latvijas studentus, kopskaitā 51 dalībnieku no 11 Latvijas augstskolām.
Studentu līderi izglītojas līderības un augstākās izglītības jautājumos

Seminārā „Līderu forums" ik gadu augusta sākumā pulcējas Latvijas augstskolu aktīvākie studenti - studentu pašpārvalžu pārstāvji, vecbiedri un nozaru eksperti augstākās izglītības, karjeras attīstības un līderības jautājumos. Kopā forumā piedalījās 51 students no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Daugavpils Universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas, Vidzemes Augstskolas, Ventspils Augstskolas, Ekonomikas un kultūras augstskolas un Biznesa augstskolas „Turība".

2011.gadā „Līderu foruma" tradīcijai apritēja 10 gadskārta. Seminārs tika veidots no atzītākajām iepriekšējo gadu metodēm, kā arī jauninājumiem, lai koncentrētu uzmanību uz aktualitātēm.

Veicinot starptautisko sadarbību ar citvalstu studentu organizācijām, ar pieredzi par darbu studentu interešu pārstāvībā dalījās Lietuvas un Igaunijas nacionālo studentu apvienību pārstāvji Edgaras Gudavičius (LSS) un Eimaar Veldre (EUL). Baltijas studentu līderi uzsvēra studentu organizāciju nozīmi kā būtisku iespēju veidot aktīvu un demokrātisku sabiedrību, kā arī attīstīt studentu darba prasmes.

Studentus uzrunāja izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS) un Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, kuri informēja par sadarbību studiju vietu struktūras pakāpeniskai pārveidošanai atbilstoši darba tirgus prasībām. Diskusijā ar studentiem tika pārrunātas studiju prakšu satura un darba devēju iesaistes uzlabošana, kā arī veiksmīgākas studiju programmu un absolventu kvalifikācijas novērtēšanas iespējas.

Tuvojoties 11. Saeimas ārkārtas vēlēšanām, vienoties diskusijā ar studentiem tika aicināti pārstāvji no septiņām partijām. Uz tikšanos Smiltenē ierodās divu polisko spēku pārstāves - Vineta Poriņa (VL/TB-LNNK) un Ina Druviete (Vienotība), informējot par partiju plāniem izglītības jomā, kā arī jautājumiem par finansējuma palielināšanu nozarei, studiju programmu kvalitāti u.c. Kvalitāte jāceļ, palielinot zinātnieku skaitu Latvijas augstskolās, kā arī koncentrējot valsts līdzekļus mazākā skaitā augstskolu, uzsvēra I.Druviete, savukārt V.Poriņa uzmanību vērsa uz birokrātijas samazināšanu un reformu attīstību, iesaistot talantīgus viedokļu līderu. Politiķes vienojās ierosmē atsākt Augstākās izglītības likumprojekta veidošanu, kā arī veicināt studiju virzienu izvērtēšanas projekta attīstību.

Ar LSA dibināšanas vēsturi studentus iepazīstināja apvienības līdzdibinātājs un bijušais prezidents Rīgas Tehniskās universitātes asociētais profesors Jurģis Poriņš, kā arī LSA vecbiedri – Igors Grigorjevs, Kirils Solovjovs, Mārtiņš Brencis, Ilze Bertāne un Dace Grante. Kā lektori komandu veidošanas un prezentācijas prasmju attīstīšanai uzstājās piedzīvojumu organizācijas „Lūzumpunkts" pārstāvis Māris Resnis un Latvijas Universitātes lektors Andris Morkāns. Semināra ietvaros savas spējas studējošie pārbaudīja arī līderību, komandas motivāciju un atjautību veicinošos uzdevumos, orientēšanās un improvizācijas spēlēs.

Semināra norisi atbalstīja Swedbank, Čili pica, Augļu serviss, boulinga centrs „Fantasy park", Gutta, piedzīvojumu parks „Tarzāns", maizes ceptuve "Ķelmēni", 02.lv projekts, kā arī Ekonomikas un kultūras augstskola, Vidzemes Augstskolas Studentu apvienība, Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Universitātes Studentu padome.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV