Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Gaisa balonu festivāls 'LMT Kauss 2011' priecēs ar krāšņiem šoviem un muzikāliem priekšnesumiem

Inta Poča, 10.08.2011. 10:53

Jau šonedēļ - no 11. līdz 14. augustam - četru dienu garumā Jelgavas iedzīvotājus un viesus priecēs gaisa balonu festivāls "LMT Kauss 2011". Festivāla organizatori ir parūpējušies ne vien par sarežģītiem uzdevumiem gaisa balonu pilotiem, bet arī interesantu izklaides programmu festivāla apmeklētājiem.
Gaisa balonu festivāls 'LMT Kauss 2011' priecēs ar krāšņiem šoviem un muzikāliem priekšnesumiem

13. starptautiskajam gaisa balonu festivālam, kas notiks Jelgavā no 11. līdz 14. augustam, pieteikušās 26 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas, Krievijas. Balonu pilotiem festivāls nozīmē aizraujošas sacensības, lai apliecinātu savu meistarību, kā arī cīnītos par LMT ceļojošo kausu un naudas balvām. Kopējais balvu fonds šogad ir 2900 eiro. Lielākais dalībnieku skaits ir no Lietuvas – 15 komandas, no Latvijas - 10 un Krievijas - 1. Festivāla galvenais tiesnesis būs Igors Lobašovs no Ukrainas, kurš noteiks dalībnieku komandām lidojumā izpildāmos uzdevumus un kopā ar pārējiem tiesnešiem izvērtēs to sniegumu.

Savukārt skatītājiem vērienīgais festivāls ļauj vienviet debesīs redzēt tik plašu un daudzveidīgu balonu parādi un vakaros baudīt plašu izklaides programmu ar Latvijā iemīļotiem mūziķiem.

Festivāls sāksies ceturtdien, 11. augustā, ar gaisa balonu rīta lidojumu plkst. 6:00. Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā festivāla dienās dalībnieki veiks septiņus lidojumus – četrus rīta un 3 vakara. Ceturtdien vakarā skatītāji varēs priecāties par aizraujošu balonu degļu šovu, savukārt piektdienas un sestdienas vakarā vērot gaisa balonu nakts spīdēšanas šovus.

Piektdien un sestdien, 12. un 13. augustā, pļavā pie Jelgavas pils notiks plašāka izklaides programma ar Latvijā pazīstamu mūziķu un dīdžeju nakts koncertiem. Uzstāsies Lauris Reiniks, Otra Puse, Kaža, Nikolajs Puzikovs, Credo, Apvedceļš u.c. Vairāk informācijas, arī visa izklaides programma – festivāla mājaslapā www.lmtkauss.lv.

Tiekamies Jelgavā no 11. līdz 14. augustam!

Foto autors Ēriks Biters

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV