Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noslēgusies festivāla „LMT Kauss 2011" pirmā diena

Inta Poča, 12.08.2011. 09:00

Vakar, 11.augustā, ar skaistu vakara lidojumu pāri Jelgavas rajonam tika atklāts 13. starptautiskais gaisa balonu festivāls „LMT Kauss 2011". Vakarā vairāki simti Jelgavas iedzīvotāju un viesu bija devušies ielās, lai vērotu ugunīgo pilotu parādi – gaisa balonu degļu šovu.
Noslēgusies festivāla „LMT Kauss 2011" pirmā diena

Pirmajā lidojumā visos uzdevumos kopvērtējumā labākos rezultātus uzrādīja Zydrunasz Kazlauskas (Lietuva) ar 3593 punktiem, aiz sevis atstājot tautiešus Gintautas Mockaitis (3143 punkti) un Giedrius Leskevicius (3090 punkti). Ceturtdienas vakara lidojumā piloti veica piecus uzdevumus: viens bija pilota deklarētais mērķis (pilots pirms pacelšanās tiesnesim nosauc izvēlēto mērķi un cenšas uz to aizlidot, lai pēc iespējas tuvāk mērķa centram nomestu marķieri); trīs bija tiesneša deklarētie mērķi (tiesnesis nosaka, kur atrodas mērķa krusts, komandas lido, lai pēc iespējas tuvāk mērķa centram nomestu marķieri) un piektais bija maksimālā distance (no pēdējā nomestā marķiera noteiktā laikā jāaizlido maksimāli tālu).

Šodien bija plānoti 2 sacensību lidojumi plkst. 6.00 un plkst. 20.00, kuros pilotiem jāveic sacensību sporta direktora Igors Lobašovs dotie uzdevumi. Rīta lidojums nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tika atcelts.

18:00 sāksies nakts balle pļavā pie Jelgavas pils, kur deju placi iesildīs DJ Roberts Lejasmeijers (European Hit Radio/Latviešu radio), vēlāk uzstāsies „Otra puse", Oskars Deigelis, Rassell&Sabine Berezina, Nikolajs Puzikovs, Lauris Reiniks, Forte. Vakarā plkst. Aptuveni no plkst. 23.00 notiks gaisa balonu nakts spīdēšanas šovs.

Ieejas biļetes cena festivāla dienā ir Ls 4,00, VIP biļete – Ls 10. Pirmskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV