Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Atzīmējot Starptautisko jaunatnes dienu, aicina jauniešus piedalīties video reklāmas konkursā „Iesaisties"

Maija Lazdiņa, 12.08.2011. 11:15

Šogad Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 ietvaros Izglītības un zinātnes ministrija, atzīmējot Starptautisko jaunatnes dienu, izsludina video reklāmas konkursu Latvijas jauniešiem „Iesaisties". Uzvarētājs balvā saņems jaudīgu portatīvo datoru no Lattelecom.

Video reklāmas konkursā „Iesaisties" tiek aicināti piedalīties visi Latvijas jaunieši vecumā no 15 līdz 21 gadam. Piedalīties konkursā var individuāli vai grupā (no 2 – 6 personām). Video reklāmas konkurss norisināsies no š.g. 12.augusta līdz 1.novembrim. Sīkāka informācija par pieteikšanos un konkursa nolikums ir pieejams konkursa mājas lapā www.iesaisties.lv.

Video reklāmas konkursa mērķis ir ieinteresēt pašus jauniešus apzināt brīvprātīgā darba iespējas savā dzīvesvietā, iesaistīties brīvprātīgā darba veikšanā un popularizēt brīvprātīgo darbu, aicinot savus vienaudžus un līdzcilvēkus pievienoties brīvprātīgā darba kustībai.

„Latvijā Starptautisko jaunatnes dienu atzīmē jau divpadsmito gadu kopš 1999.gadā 17.decembrī Apvienoto Nāciju organizācijas Ģenerālā asamblejā tika pieņemta rezolūcija, kurā tika noteikts, ka 12.augusts ir atzīmējams kā Starptautiskā jaunatnes diena, lai vērstu starptautiskās sabiedrības uzmanību nepieciešamībai nodrošināt ilgspējīgu atbalstu jaunatnei. Šogad, atzīmējot šo dienu, kā arī ņemot vērā Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 „vēstījumu", Izglītības un zinātnes ministrija izsludina video reklāmas konkursu „Iesaisties" jauniešiem par brīvprātīgā darba tematiku. Video reklāmas konkursa rīkošana ir viens no veidiem kā jauniešu vidū aktualizēt brīvprātīgā darba tematiku, veicinot viņu izpratni par brīvprātīgā darba nozīmi un ieguvumiem. Būtiski ir parādīt, ka ir daudz un dažādas iespējas kā lietderīgi un interesanti pavadīt savu brīvo laiku, un viena no tām ir iesaistoties brīvprātīgā darba kustībā," skaidro Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas nodaļas vadītāja Diāna Sīmansone.

Jaunieši darbus var veidot par piecām brīvprātīgā darba jomām: sociālā aprūpe un veselības aizsardzība, vides aizsardzība, dzīvnieku aprūpe, sports, kultūra un izklaides pasākumi. Labākā darba autori katrā jomā balvā saņems jaudīgu portatīvo datoru no Lattelecom. Savu simpātijas balvu dalībniekiem pasniegs Eiropas Hītu Radio.

Darbus vērtēs speciāli izveidota konkursa komisija, kuras sastāvā ir Izglītības un zinātnes ministrijas, nevalstisko organizāciju, Eiropas Hītu Radio un Lattelecom pārstāvji. Informatīvo atbalstu konkursam sniedz Eiropas Hītu Radio, Uzziņu dienests 1188 un Latvijas televīzijas raidījums „Sems". Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti š.g. 25. novembrī Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 noslēguma interaktīvajā konferencē.

Plašāka informācija par video reklāmas konkursu ir pieejama mājas lapās www.iesaisties.lv, www.izm.gov.lv/ebdg2011, portālos www.jaunatneslietas.lv, www.e-skola.lv, www.pilseta24.lv.

Papildu informācija

Saskaņā ar 2009.gada 27.novembra Eiropas Savienības Padomes lēmumu 2011.gads ir pasludināts par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu (EBDG) aktīva pilsoniskuma veicināšanai. Eiropas Savienības dalībvalstis popularizē brīvprātīgā darba vērtības un nozīmi sabiedrībā, kas ir unikāls veids prasmju un kompetenču pilnveidošanā, sabiedrības saliedēšanā un demokrātijas stiprināšanā.

Izglītības un zinātnes ministrija ir koordinējošā institūcija EBDG 2011 īstenošanai Latvijā. Vairāk par EBDG un tā aktivitātēm: www.izm.gov.lv/EBDG.html un portālā pilseta24.lv.

Par brīvprātīgā darba aktualitātēm nevalstisko organizāciju mājas lapās: www.brivpratigais.lv, www.esilabs.lv, www.iespejukarte.lv, www.manrup.lv, www.prakse.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV