Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Aviācijas svētki „Lidlaukā Spilve"

Terēza Luksa, 12.08.2011. 11:45

SIA „Rīgas nami" Rīgas svētku laikā 20. un 21.augustā aicina rīdziniekus un pilsētas viesus uz Aviācijas svētkiem „Lidlaukā Spilvē". Pasākuma laikā būs iespējams apskatīt Nacionālo bruņoto spēku gaisa un sauszemes militāro tehniku, civilās aviācijas lidmašīnas, kā arī apmeklēt „Lidotas Spilve" vēsturisko ēku.
Aviācijas svētki „Lidlaukā Spilve"

Aviācijas svētku apmeklētāji varēs iepazīties ar Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes un sauszemes militāro tehniku, tāpat visiem interesentiem būs iespēja redzēt bruņoto spēku helihopterus Mi – 2 un Mi- 17. Helihoptera Mi - 17 maksimālais ātrums ir 250 km/h, tas spēj uzņemt 24 pasažierus. Helikopters Mi- maksimālais ātrums sasniedz 210 km/h un tas spēj uzņemt 6 pasažierus.

Apskatei tiks piedāvāta lidmašīna An – 2 "Colt", kuras maksimālais ātrums ir 250km/h un ar to var lidot 12 pasažieri.

Ekskluzīvs eksponāts, kas tiks izstādīts speciāli Aviācijas svētku laikā ir leģendārā latviešu aviokostruktora Kārļa Irbīša modelētā lidmašīna I – 12, kuru izgatvota 1937. gadā. Ar šo Lidmašīnu K. Irbītis ieguva Lielo balvu Parīze, bet 1937.g. vasarā I-12 piedalījās Anglijas sacensībās "King Cup Race" un ieguva 1. godalgoto vietu, turklāt I-12 ieguva starptautisku atzinību. Ar šo lidmašīnu tika uzstādīti vairāki rekordi. Lidmašīna ražota VEF rūpnīcā .

Pirmo reizi, pēc ilgiem gadiem, svētku apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt vēsturiskās „Lidotas Spilve" ēku, kas celta 1954. gadā pēc arhitekta S. Vorobjova projekta. Lidostas ēkas telpas rotā vairākas freskas, monumentālās kolonnas, greznās lustra un ar ornamentāliem rotājumiem noklātos griestus. Apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar „Lidotas Spilve" darbību laikā, kad pasažieri veica lidojumus no „Lidostas Spilve", kā arī noskatīties dokumentālo īsfilmu par aviāciju. Perspektīvā šajā ēkā plānots izveidot Latvijas Aviācijas Muzeju.

Lidlauks Spilve, agrākie nosaukumi - Spilves gaisa osta vai Rīgas gaisa osta (1928-1940), vēlāk Rīgas Centrālā lidosta, bija Rīgas galvenā lidosta līdz lidostas "Rīga" atklāšanai 1975. gadā, un tas joprojām saglabā savu lomu Latvijas aviācijas nozarē. Šobrīd Lidlaukā Spilve tiek nodrošināti lidojumi pārsvarā privāto lidojumu un pilotu skolu treniņlidojumu vajadzībām. Pašlaik lidlauku atļauts lietot gaisa kuģiem, kuru maksimālais pacelšanās svars nepārsniedz 5,7t.

Svētku apmeklētājiem tiks nodrošinātas dažādas atrakcijas un izklaides. Apmeklētājiem tiks nodrošinātas autostāvvietas blakus lidlaukam, kā arī ātra un ērta iekļūšana pasākuma teritorijā. Pasākuma laikā darbosies arī bufete.

Pasākuma norises laiki:
20.augusts, 10:00 – 20:00
21.augusts, 10:00 – 18:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV