Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Radošā apvienība „Siltumnīca" pasludinās Pilsētu Rīgas svētkos

Ieva Miltiņa, 15.08.2011. 15:31

20. augustā Teātra ielā Rīgā norisināsies projekta „Pilsētas pasludināšana" aktivitātes, kuru kopīgiem spēkiem realizēs ap 50 aktīvu jauniešu. Ikvienam Rīgas svētku viesim būs iespēja piedalīties mīmu, mūzikas, dejas, dzejas, tēlniecības un glezniecības darbnīcās, lai kopīgiem spēkiem radītu atraktīvu uzvedumu.
Radošā apvienība „Siltumnīca" pasludinās Pilsētu Rīgas svētkos

Galvenā projekta aktivitāte norisināsies uz Teātra ielas Rīgas svētku ietvaros, kur garāmgājēju acu priekšā sešās dažādās darbnīcās no plkst. 12:00 – 18:00 tiks radīts oriģināls uzvedums ar nosaukumu „Pilsētas pasludināšana". Katram apmeklētājam būs iespēja arī pašam kļūt par daļiņu no tā, radošajās darbnīcās palīdzot griezt, krāsot, muzicēt, piedaloties dzejas un dejas improvizācijās. Priekšnesuma gala uzvedums tiks atrādīts plašākai publikai Teātra ielā 20. augustā plkst. 18:20, 19:10 un 20:00, aicinot tajā piedalīties arī skatītājus. Lai uzvedumā iesaistītie brīvprātīgie spētu pasākuma dienā pēc iespējas veiksmīgāk līdzdarboties darbnīcu organizēšanā, jau mēnesi pirms pasākuma sākās rūpīga gatavošanās - regulārās tikšanās reizēs jaunieši guva attiecīgās darbnīcas specifikā un saliedējās kā darba komanda.

Projekta idejas autori, organizatori un dalībnieki ir radošā apvienība „Siltumnīca", kas ar savu darbu un aktivitātēm vēlas parādīt, ka kultūras aktivitātēs līdzdarboties var ikviens, un visi kopā mēs varam daudz vairāk nekā katrs pats par sevi. Līdz šim apvienība ir radījusi un uzvedusi tādas izrādes, kā „Emigranti"(rež. Rihards Svjatskis), „Gaisa Bedres" mīma šovs (rež. Rihards Svjatskis un Kristīne Logina), „Heda Gablere"(rež. Antra Austriņa). Tajā apvienojušies dažādu Latvijas kultūras iestāžu absolventi un aktīvisti.

Projektu atbalsta un finansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Kultūras programmas ietvaros, kā arī Red Bull, CCHellenic, Lango, Rīgas Valsts Tehnikums, Latvijas Kultūras koledža, Lulu Pica, Laima, Galerija Centrs, Konditoreja Vecrīga un Map Latvia. Projektu informatīvi atbalsta draugiem.lv un radio NABA.

Papildus informācija: http://draugiem.lv/idejasaug

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV