Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Nedēļas nogalē notiks Aviācijas svētki „Lidlaukā Spilve"

Terēza Luksa, 16.08.2011. 16:41

SIA „Rīgas nami" Rīgas svētku laikā 20. un 21.augustā aicina rīdziniekus un pilsētas viesus uz Aviācijas svētkiem „Lidlaukā Spilvē". Pasākuma laikā būs iespējams apskatīt Nacionālo bruņoto spēku gaisa spēku aviācijas bāzes un sauszemes militāro tehniku, civilās aviācijas lidmašīnas, apmeklēt „Lidotas Spilve" vēsturisko ēku un tikties ar gaisa aerobātikas sacensību dalībniekiem, kā arī apskatīt sacensību lidmašīnas.

Pasākuma laikā būs apskatāmi tādi eksponāti kā leģendārā latviešu aviokonstruktora Kārļa Irbīša modelētā lidmašīna I – 12, kuru izgatavota 1937. gadā. Ar šo Lidmašīnu K. Irbītis ieguva Lielo balvu Parīze, bet 1937.g. vasarā I-12 piedalījās Anglijas sacensībās "King Cup Race" un ieguva 1. godalgoto vietu, turklāt I-12 ieguva starptautisku atzinību. Ar šo lidmašīnu tika uzstādīti vairāki rekordi. Lidmašīna ražota VEF rūpnīcā. Kā arī apskatei tiks piedāvāti Nacionālo bruņoto spēku gaisa spēku aviācijas bāzes un sauszemes militāro tehniku, tāpat visiem interesentiem būs iespēja redzēt bruņoto spēku helihopterus Mi – 2 un Mi- 17 un lidmašīnu An – 2 "Colt".

Svētku dalībniekiem būs vienreizēja iespēja tikties ar avio sacensības gaisa akrobātikas jeb aerobātikas pilotiem un apskatīt tās lidmašīnas, kas piedalīsies gaisa akrobātikas jeb aerobātikas sacensībās Debesīs virs Daugavas akvatorijas starp Salu un Dienvidu tiltu.

Pirmo reizi, pēc ilgiem gadiem, svētku apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt vēsturiskās „Lidotas Spilve" ēku, kas celta 1954. gadā pēc arhitekta S. Vorobjova projekta. Lidostas ēkas telpas rotā vairākas freskas, monumentālās kolonnas, greznās lustra un ar ornamentāliem rotājumiem noklātos griestus. Apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar „Lidotas Spilve" darbību laikā, kad pasažieri veica lidojumus no „Lidostas Spilve", kā arī noskatīties dokumentālo īsfilmu par aviāciju. Perspektīvā šajā ēkā plānots izveidot Latvijas Aviācijas Muzeju.

Svētku apmeklētājiem tiks nodrošinātas dažādas atrakcijas un izklaides. Apmeklētājiem tiks nodrošinātas autostāvvietas blakus lidlaukam, kā arī ātra un ērta iekļūšana pasākuma teritorijā. Pasākuma laikā darbosies arī bufete.

Pasākuma norises datumi: 20.augusts, 10:00 – 20:00
21.augusts, 10:00 – 18:00

Norises vieta: „Lidlauks Spilve" Daugavgrīvas iela, Rīga
Pasākuma programmā: Nacionālo bruņoto spēku gaisa un sauszemes militārā tehnika
Civilās aviācijas lidmašīnas
Lidostas Spilve vēsturiskās ēkas apskate
Tikšanās ar pasaules slavenajiem gaisa aerobātikas pilotiem
un sporta lidmašīnu apskate

No alejas, kas atrodas pirms „Lidlauka Spilve" kursēs bezmaksas autobuss, kas pasākuma viesus nogādās līdz pat „Spilves lidostas" ēkai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV