Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Rīgas svētkos dziesminieki „Pašā Rīgas viducī"

Inese Sērdiene, 18.08.2011. 10:55

Svētdien, 21. augustā no plkst. 14.00 līdz 21.00 notiks Rīgas 2. folkfestivāls „Pašā Rīgas viducī" Vērmanes dārzā, kur tiksies dziesmu, dzejas un mākslas meistari.

Latvijas mazpilsētas, daba, meži, ezeri un jūra ir dziesminieku apdziedātās vērtības un ne velti, jo tieši no šīs vides viņi nākuši. Dziesminieki ieradīsies „Pašā Rīgas viducī" no malu malām: Austra Pumpure un austrasbērni atnesīs liedaga vēju, Haralds Sīmanis ieradīsies no meža ieskautām mājām Madonas pusē, Kaspars Dimiters no Amatas novada mežiem, bet Uldis Ozols no Talsu pakalniem un citi dziesminieki no Rīgas un tās apkārtnes. Rīgas 2. folkfestivālā piedalīsies arī tādi dziesmu un dzejas meistari kā Ieva Akuratere un grupa „Lidojošais paklājs", Arnis Miltiņš un projekts „m3", Aleksandrs Kazakovs, Leonīds Smirnovs, Silvija Silava, Agita Kaužēna un grupa „Trīs ceļi", Elīna Līce, Kārlis Kazāks, Helēna Kozlova, Uldis Kākulis, Nils Īle, Raimonda Vazdika, grupas „Vecpilsētas dziedātāji", „Jumis" un citi.

Dziesminieks ir cilvēks no tautas, kuram ir vēstījums citiem. Viņa radītajā savijas dzeja, dziesma un māksla. Dziesminieku radītais ir garīga, sociāla un estētiska rakstura. Tas, kādā mūzikas stilā viņi muzicē, atkarīgs no dziesminieka individuālās muzikālās gaumes. Galvenie instrumenti – ģitāra un balss. Nekā lieka, tikai tīra, dzīva mīlestība.

Festivāla ietvaros ar klausītājiem tiksies arī dzejnieki Arnolds Auziņš, Viks, Arvīds Ulme, Vidvuds Medenis un mākslinieks Jānis Anmanis.

Kādā dziesmā un dzejā dalīsies arī pasākuma vadītāji – cēsinieks, dzejnieks, dziesminieks un gleznotājs Valdis Atāls un folkloriste un etnomuzikoloģe Zane Šmite.

Dzeja, māksla un dziesminieku vēstījums ir domāts tautai, tādēļ ikvienam tas būs brīvi pieejams arī svētdien Vērmanes meistardārzā.

Rīko Austras biedrība, atbalsta Rīgas dome, Aizkraukles „Kalna Ziedu" muzejs un „Skrīveru saldumi".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV