Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Džonatana Hāsa meistarklases timpānu spēlē

Jana Lāce, 18.08.2011. 11:36

Pirmdien, 22. augustā no plkst.10.00 līdz 12.00 Lielajā zālē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks virtuozā amerikāņu timpānista Džonatana Hāsa /Jonathan Haas/ meistarklase timpānu spēlē.
Džonatana Hāsa meistarklases timpānu spēlē

Viesprofesors Džonatans Hāss Latvijas Mūzikas akadēmijā ieradīsies atkārtoti. Viesojoties pirmo reizi, 2006. gada rudenī, viņš vadīja meistarklases un sniedza neaizmirstamu koncertu.

Džonatans Hāss ir viens no pasaules ievērojamākajiem timpānistiem, kura izcilā virtuozā solospēle pārsteidz klausītājus jau vairāk nekā 25 gadus un viņš tiek dēvēts par Timpānu Paganīni. No klasiskā koncerta līdz džezam un rokenrolam, no klasiskās simfonijas līdz mūsdienu komponistu kompozīcijām – tik plašs ir Dž. Hāsa repertuārs. Lieki piebilst, ka meistarīgais mūziķis ir uzstājies gandrīz visās pasaules redzamākajās koncertzālēs. Dž. Hāss veicis milzīgu darbu timpānu repertuāra paplašināšanā, viņš sadarbojies ar vairāk nekā 20 komponistiem, kas sacerējuši savas oriģinālkompozīcijas tieši Dž. Hāsam. Līdzās aktīvai mūziķa darbībai, Hāss ir ļoti iedvesmojošs pedagogs un pieprasīts žūrijas loceklis Starptautiskos timpānistu konkursos.

Sīkāka informācija par Džonatanu Hāsu atrodama: www.aboutjonathanhaas.com.

Aicināts ikviens interesents.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV