Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

„Senās uguns nakts" Pāvilostā

Marita Kurčanova, 18.08.2011. 12:34

27. augustā Pāvilostā norisināsies tradicionālais pasākums „Senās uguns nakts".

Pāvilosta un Roja šajā sarīkojumā iesaistījās jau pirms 13 gadiem, un toreiz bija vienīgās vietas Latvijā, kas solidarizējās ar visām Baltijas jūras krastā dzīvojošajām tautām.

Šogad, pievienojoties šai visus vienojošai domai, Nodibinājums "Rīga 2014", kas ir atbildīgs par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada veidošanu 2014. gadā, ir uzņēmies akcijas koordināciju un aicina arī citas Latvijas jūras piekrastes pašvaldības piedalīties šajā akcijā.

Ugunskuri ap Baltijas jūras piekrasti iezīmēs apņemšanos rūpēties par jūru, kas vieno cilvēkus, pilsētas un valstis, par tās vides kvalitāti, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm.

Senās uguns nakts akcija, kas gadu no gada kļūst arvien populārāka ap Baltijas jūru, šogad īpaši tiks veltīta Baltijas jūras vides glābšanai un nākotnei.

Pāvilostā arī šogad aizdegsim lielo ugunskuru, tādā veidā atbalstot akciju par Baltijas jūras glābšanu, kā arī reizē tas būs kārtējais tūrisma sezonas noslēgums un atvadas no aizgājušās vasaras.

Pasākuma norise:

12:00 „JŪRAS ATSPULGI" floristikas darbnīca ostas teritorijā
14:00 Smilšu rangoli pie muzeja (zīmējumi ar smiltīm)
15:00 Laternu darbnīca tirgus laukumā

21:00 GAISMAS CEĻŠ
gājiens ar savām lāpām no veikala „TOP Vagoniņš" līdz estrādei

UPESMUIŽAS ESTRĀDĒ

21:40 LIELĀ UGUNSKURA AIZDEGŠANA
21:45 Čigānu dejas ar uguns šovu
22:00 NAKTS BALLE ar grupu „PIEMARE"
(ieeja bezmaksas)

- vizināšanās ar laivu pa Sakas upi (maksas)
- foto stāsts uz ekrāna „...tā pagāja vasara"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV