Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Rīgas svētki Rīgas sirdī un priekšpilsētās

Ilona Brūvere, 18.08.2011. 17:01

Rīgas sirdī - Doma laukumā skanēs klasiskā mūzika, priekšpilsētās uzstāsies viesi no Vācijas, Somijas, Igaunijas un Ķīnas.

19. augusta vakarā koncertprogrammas "Zvaigznes torņu ielokā" ietvaros plkst. 20.30 Doma laukums ieskanēsies Vecrīgas torņu mūzikas skaņās. No Doma laukuma ēku balkoniem sasauksies Enšedes Saksofonu kvartets no Nīderlandes, trombonists Vairis Nartišs, mežragu sekstets, bungu un dūdu grupa „Auļi" un tautas mūzikas dziedātāja Laura Arāja. Plkst. 21.30 uz Doma laukuma skatuves aicināti Latvijas Nacionālās operas solisti, virtuozā vijolniece Vineta Sareika un pianists Reinis Zariņš.

Priekšpilsētas Rīgas svētku programma viesus aicinās uz pilsētas 810. dzimšanas dienas svinībām jau piektdienas pēcpusdienā, piedāvājot muzikāli atraktīvus un mākslinieciski daudzveidīgus starptautiskus projektus.

Brēmenes Tautasnams „Weserterrassen" un Rīgas Kultūras un atpūtas centrs "Imanta" kopš 2004. gada ir sadarbības partneri kopēju kultūras projektu īstenošanā. Kopīgi iestudētas vairākas muzikālas izrādes bērniem („Mīlestības dāvana", „Motz und Arti", „Melns kā tinte" u.c.), kā arī bērnu zīmējumu izstādes un radošās meistardarbnīcas. Šogad kopēju projektu veido „Weserterrassen" bērnu hip hop grupa „Little Raschals", kurā bērni deju profesionāļa - hip hop dejotāja Artona Velju vadībā, apgūst ne vien hip hop dejas stilu, bet arī mīmu plastikas, cirka un aktierspēles elementus. Bet Kultūras un atpūtas centra IMANTA popgrupa „Tu un es", Arņa Miltiņa vadībā, šogad sadarbojoties ar topošo horeogrāfi Barbu Pinti, strādā pie Raimonda Paula bērnu dziesmām.

Projekta Brēmenes pirmizrāde notika šā gada 9.jūlijā, Brēmenes Mūzikas un mākslas festivāla „Bremenale" ietvaros. Rīgā šo sadarbības projektu- varēsit redzēt un dzirdēt Rīgas svētku ietvaros Kultūras un atpūtas centrā IMANTA, 19. augustā 16.00. koncertprogrammā „Imanta – vieta ar vārdu". Projekta pavadošā instrumentālā grupa – „Flex-A-Tone".

Plkst. 18.00 koncerta vakara daļā Kurzemes priekšpilsētas Rīgas svētku viesi aicināti uz Ķīnas operas mākslinieku uzstāšanos un dziedošās Brūveru ģimenes priekšnesumu. Vakara koncertā viesus sagaidīs aktieris Edgars Lipors, bet 21.00 būs balle ar grupu Baltie lāči. Noslēgumā- uguņošana. Kultūras centrā skatāma izstāde "Pārdaugava vēsturiskās fotogrāfijās", darbojas atrakcijas, ķermeņa apgleznošanas studija un tirgotavas, bet pagalmā viesi aicināti uz zirgu izjādēm.

Rīgas Kultūras centrs "Iļģuciems" pilsētas svētkos rīko Rīgas tekstilmozaīkas festivālu, kur publikas apskatei pieejamas divas ekspozīcijas "Rīga dimd" un "Dzintara krasts", prezentējot 60 mākslinieku darbus ne tikai no Latvijas, bet arī no Somijas un Igaunijas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV