Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Rīgas jubilejā - folkloras svētki un danču vakars

Austras biedrība, 19.08.2011. 11:02

Pirmo reizi Rīgas svētku laikā notiks folkloras svētki – tradicionālās kultūras festivāls "Lieli ceļi, mazi ceļi, visi Rīgā satecēja", kas 20. augustā Vērmanes dārzā pulcinās vairākus simtus mazus un lielus tradicionālās dziedāšanas, stāstīšanas, spēlēšanas un dancošanas meistarus! Savā meistarībā un prasmē dalīsies arī dažādu amatu meistari! Vērmanes dārzs divas dienas pārvērtīsies par īstu latviešu meistardārzu.
Rīgas jubilejā - folkloras svētki un danču vakars

Festivāls sāksies ar dūdu skaņām, kas pulksten 11.30 aicinās visus uz Vērmanes dārza estrādi. Šo vienreizējo dūdu orķestri vadīs labākais dūdu meistars Latvijā Eduards Klints. Svētkus atklās folkloras draugu kopas Skandinieki dalībnieki, kuri pārstāv visus Latvijas novadus.

Visas dienas garumā varēsiet iepazīties ar daudzām Rīgas grupām Krulla, Zvīgzna, Rija, Iļjinskaja pjatņica, Laiva, Grodi, Saucējas, Rudzi, Vilki, Vilkači, Dandari, Rīgas danču klubs, Hāgenskalna muzikanti, Tro Šmite Kārkle Cinkuss. Pirmo reizi uz Vēmanes dārza skatuves kāps koklētāja Laima Jansone un grupa Tūdi rūtū. Būs arī viesi Trejdeviņi no Babītes, Vīteri un Rūta no Rēzeknes, Atštaukas no Liepājas un Medainis no Saldus. Kopīgi ar festivāla dalībniekiem un vadītājiem Zoju Heimrāti un Edgaru Liporu mācīsimies dziesmas, rotaļas un dančus, klausīsimies neparastus stāstus un minēsim Ivetas un Vidvuda Medeņu mīklas no Greizajiem ratiem.

Svētki sāksies plkst. 12.00 ar sasaukšanos, no plkst.13.00 līdz 15.00 būs sarotaļāšanās daļa, no plkst. 15.00 līdz 18.00 – sadziedāšanās, bet no plkst. 18.00 līdz plkst.22.00 sadancošanās.

Saglabāsim savu latvisko garu Rīgas svētku laikā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV