Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Rīgas svētku lielkoncerts pulcē 18 tūkstošus skatītāju un astoņus tūkstošus dalībnieku

Ilona Brūvere, 22.08.2011. 19:47

Vērienīgajā lielkoncertā Rīgas 810. dzimšanas dienu izdziedāja 250 kori no visas Latvijas. Klasisko lielkoncerta programmas daļu aizsāka Baumaņu Kārļa Dievs, svētī Latviju, aicinot pie diriģentu pults lielkoncerta māksliniecisko vadītāju, virsdiriģentu Romānu Vanagu.
Rīgas svētku lielkoncerts pulcē 18 tūkstošus skatītāju un astoņus tūkstošus dalībnieku

Galerijas:

Krāšņā Aigara Ozoliņa scenogrāfija un gaismas partitūra, Uģa Brikmaņa režija un Agra Daņiļēviča deju horeogrāfija ļāva ar lielu saviļņojumu uztvert 9 komponistu un diriģentu tandēmu uzstāšanos, prezentējot publikai leģendāras un publikas iemīļotas melodijas kopkora izpildījumā.

Komplimentus izpelnījās Ērika Ešenvalda muzikālās intermēdijas ar Oresta Silabrieža vārdiem muzikālā rečitatīvā ieviešot liriski tēlainu noskaņu un emocionāli sagatavojot klausītāju katra nākamā komponista un diriģenta tandēma iznācienam.

Publika uzgavilēja solistiem Ievai Paršai, Zigfrīdam Muktupāvelam, Martam Kristianam Kalniņam, Rēzijai Kalniņai, Jānim Apeinim un Reinim Bagātam, kā arī lielkoncerta instrumentālajam ansamblim, grupai Pērkons, Valta Pūces etnogrāfiskajam orķestrim, jauniešu pūtēju orķestrim Auseklītis un apvienotajam Latvijas pūtēju orķestrim.

Nebeidzamas ovācijas izpelnījās maestro Imants Kokars un maestro Gido Kokars, stājoties pie diriģentu pults savā 90. dzimšanas dienā. Jubilārus sveica Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks un Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs.

Vērienīgais lielkoncerts Meistars. Dziesma. Leģenda tapis, pateicoties Rīgas domes atbalstam. Koncerta ģenerālsponsors ir Rīgas brīvostas pārvalde, kas koncerta kopējam budžetam, kas sastāda Ls 315 000, piešķīrusi Ls 150 000. Atlikušo summu sastāda sponsoru atbalsts un biļešu ieņēmumi.

Lielu pateicību lielkoncerta organizatori saka atbalstītājiem – Latvija Statoil, kas nodrošināja degvielu lielkoncerta dalībniekiem, kuri 20.augustā sabrauca Rīgā no visas Latvijas, un virsdiriģentiem izbraukuma mēģinājumu nodrošināšanai reģionos. Aldaris piegādāja dzeramo ūdeni lielkoncerta dalībniekiem. Aura auto piedāvāja transportu virsdiriģentiem. Veolia vides serviss rūpējās par vides tīrību Mežaparka Lielās estrādes teritorijā. BTA Insurance Company gādāja par pasākuma un svētku dalībnieku apdrošināšanu. Lattelecom nodrošināja ģeneratorus koncerta skaņas un gaismas tehnikas darbībai. Rīgas ūdens gādāja par ģeneratoru elektrības nodrošināšanai pasākuma teritorijā. Rīgas meži sagatavoja Mežaparka teritoriju lielkoncerta skatītāju un dalībnieku uzņemšanai. Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs koordinēja Latvijas korus – lielkoncerta dalībniekus. Lielkoncertu informatīvi atbalstīja - Diena, Dienas žurnāli, LTV, Radio SWH, Telegraf un Draugiem.lv.

Lielkoncerts Mežaparka Lielajā estrādē MEISTARS. DZIESMA. LEĢENDA noslēdzās ar Bravo! saucieniem un skaļām ovācijām, sveicot, komponistus, diriģentus, mūziķus, dejotājus un kora dziedātājus!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV